Neid, kes portugallase töö võiks üle võtta, on mitmeid, ent enim seostatakse Inglise klubiga 67-aastast Fabio Capellot.

Venemaa koondise peatreeneril on nimelt hea läbisaamine Tottenhami tehnilise direktori Franco Baldiniga. Itaallased töötasid koos nii AS Romas, Madridi Realis kui Inglismaa koondise juures.

Capello on üks jalgpallimaailma edukamaid treenereid, olles võitnud seitsmel korral tippliiga meistritiitli ja ühel puhul - 1994. aastal AC Milaniga - Meistrite Liiga.

Olgugi, et Capello on hetkel keskendunud Venemaa koondise edukale esinemisele järgmise suve MM-il, pole tema töökoormus väga suur - Vene liigas, kus suur osa koondislastest mängib, algas hiljuti kolmekuune talvepaus.

Sarnases olukorras võttis mõned aastad tagasi Londoni Chelsea juhendamise ajutiselt üle Guus Hiddink, kes toona samuti Vene koondist treenis. Hollandlane ei teinud Chelseas sugugi halba tööd, viies Roman Abramovitši meeskonna Inglismaal karikavõitjaks ja liigas hõbedale. Tõsi, Hiddink polnud toona, 2009. aasta kevadel, valmistumas Venemaaga suurturniiriks. Pealegi on teada tõsiasi, et Hiddink lasi Vene koondise juures suure osa eeltööst ära teha oma abilistel, Capello aga eelistab ise ka kõiki pisiasju uurida.

Muide, Capellot on hiljuti teistegi suurklubidega seostatud, kuid itaallane on selgesõnaliselt teada andnud, et teda seob leping venelastega. Pealegi on ta jõudnud soliidsesse ikka ning ei plaani klubide juhendamisega isegi tulevikus tegeleda.

Kuigi Capello ei ole mees, keda intriigid huvitaks, leiab välismeedia, et tal on Inglismaal parasjagu tõestamist. Mäletatavasti lahkus ta konflikti tõttu Inglismaa jalgpalliliiduga vaid paar kuud enne 2012. aasta EM-i 1966. aasta maailmameistrite peatreeneri kohalt.

Eurosport on teinud nimekirja meestest, kes võiksid peagi Tottenhami treeneriks asuda. Lisaks Capellole on nimetatud Michael Laudrupi, Guus Hiddinki, Glenn Hoddle ja Tim Sheerwoodi nimed. Keda eelistaksid sina?