Meeste arvestuses on sõelale jäänud Kaká (Brasiilia), Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugal), Fernando Torres (Hispaania) ja Xavi (Hispaania), naiste hulgas Nadine Angerer (Saksamaa), Cristiane (Brasiilia), Marta (Brasiilia), Birgit Prinz (Saksamaa) ja Kelly Smith (Inglismaa).

FIFA aasta jalgpalluri tiitlit on välja antud 17 korda ja siiani on maailma parimaks valitud vaid Itaalia ja Hispaania meistriliigas mängivad jalgpallurid. Seejuures pole kordagi võitnud ka Hispaania ja Argentiina vutimehed, keda sel korral on kandideerimas kolm (Messi, Torres, Xavi).

Meeste osas on siiani enim parima tiitleid saanud brasiillased - Ronaldo on valitud parimaks koguni kolmel korral, Ronaldinho kahel ning Romario, Rivaldo ja Kaka ühel korral. Prantslased on saanud kolm parima auhinda ja seda kõik tänu Zinedine Zidane`ile. Itaalia mängijad on võitnud kahel aastal - Roberto Baggio (1993) ja Fabio Cannavaro (2006). Ühe korra on parima tiitli pälvinud Portugali (Luis Figo), Saksamaa (Lothar Matthaeus), Hollandi (Marco van Basten) ja Libeeria (George Weah) vutimees.