Kalju eestvedamisel toimunud suur Brasiilia jalgpallipäev koondas klubi kodulehe teatel kokku ligikaudu tuhat huvilist.

Päeva esimene pool oli pühendatud Brasiilia treenerite ja mängumeeste poolt noortele vutihuvilistele. Algusega 16:00 peeti laste ja noorte Brasiilia jalgpalli show-treening, kus demonstreeriti erinevaid eksootilise maa jalgpallioskuseid. Seda kõike juhendas uus Nõmme Kalju brasiillasest peatreener Fredo Getulio Aurelio koos Brasiilia jalgpalluritega. Vutimölluga käis kaasas ka hea Brasiilia muusika, mis on osa nende jalgpallikultuurist.

Lisaks noorte show-treeningule pakkus sündmusterohke päev palju huvitavat ka pealtvaatajatele. Õhtut juhtis kuulus raadiohääl ja meelelahutaja Madis Malk, kes jagas publikule ohtralt auhindu. Noortele jalgpalluritele korraldas Lotto täpsuslöömise võistluse, kus paremaid premeeriti meenetega.

Jalgpallipäeva teine pool kulmineerus dramaatilise sõpruskohtumisega, kui kell 19:00 alustasid võitlust Nõmme Kalju esindusmeeskond ja Brasiilia All Stars võistkond.

Külalismeeskond oli komplekteeritud põhjanaabrite erinevates liigades mängivatest Brasiilia jalgpalluritest. Kalju eest tegid kaasa ka meeskonna uued liikmed Alan Monken Arruda, Hudson Luis Silva de Souza ja Jean Pierre Marques.

Kohtumine algas tormiliselt, kui brasiillased asusid kiirelt 2:0 juhtima — värava said kirja Jonathan Kohonen ja Marcelo da Silva.

Teist poolaega dikteeris Nõmme Kalju. Peagi oli seis viigis — mõlemal korral oli täpne Kalju ründaja Andrus Mitt, kes esmalt realiseeris teenitud penalti ning teisalt oli täpne karistusalas.

Viigiseisul lõppes ka normaalaeg. Penaltivõistluses suutis peale jääda Nõmme Kalju, kes võitis 3:2.

Brasiilia jalgpallipäeva, kõik ründesse korraldajad tänavad toetajaid, sõpru, lapsevanemaid, pealtvaatajaid ja kõiki noori jalgpallureid, kes võtsid osa show-treeningust.