Alles kümme nädalat tagasi Hertha peatreeneriks palgatud Klinsmann andis tagasiastumisest teada Facebooki vahendusel. 55-aastane sakslane märkis, et jätkab tööd klubi haldusnõukogus, kuhu ta määrati vahetult enne peatreeneriks nimetamist.

Klinsmann viitas oma avalikus kirjas, et astub tagasi, sest pole klubijuhtidelt saanud piisavalt tuge. "Peatreenerina vajan oma töö tegemiseks inimeste usaldust, kuid seda pole olnud. Ühtsus, ühtekuuluvus ja keskendumine kõige olulisemale on tähtsaimad asjad, eriti kui meeskond võitleb kõrgliigasse jäämise nimel," märkis sakslane avalikus kirjas.

"Oleme väga üllatunud selle üle, mis täna hommikul juhtus," teatas Hertha spordidirektor Michael Preetz klubi koduleheküljel.

"Varasemalt polnud mingeid märke täheldada, et selline otsus võiks tulla. Eriti arvestades, kuidas me teda talvise üleminekuakna ajal igakülgselt toetasime," lisas spordidirektor.

Hertha oli novembris, kui Klinsmann ametisse nimetati, väljalangemistsoonis play-offi kohal koos Düsseldorfi Fortunaga. Nüüd on Hertha sellest ohutsoonist kuue punkti kaugusel ja kaks kohta kõrgemal ehk 14.

Saksamaa koondises 108 mänguga kokku 47 väravat löönud Klinsmann on varem töötanud Saksamaa ja USA rahvusmeeskonna ning Müncheni Bayerni peatreenerina.