Platini on viimasel ajal tõstatanud küsimuse 77-aastase Johanssoni tervise kohta. Rootslane, kellel on varem ravitud eesnäärme vähki, teatas, et on nüüd täiesti terve ja võimeline jätkama UEFA presidendina, kirjutab Reuters.

“Mina pole kampaania käigus teinud isiklikke rünnakuid, kuid viimasel ajal olen ma pidanud keele alla neelama, kui olen lugenud minu kohta kirjutatut,” teatas Johansson esmaspäeval avaldatud pressiteates. “Ma olen terve, vormis ja väga innustatud viimasel ajal minule osaks saanud toetusest.”

Lisaks kritiseeris rootslane Platini ettepaekuid vähendada UEFA Meistrite Liigas Euroopa tippsarjadest pärit meeskondade arvu. “Me ei saa endale lubada eksperimenteerimist sellise võistlussarjaga nagu Meistrite Liiga,” teatas 1990. aastast UEFA presideniametit pidav Johansson.

51-aastane Platini on varem teatanud: “Itaalial, Inglismaal, Saksamaal ja Hispaanial peaks kõigil olema Meistrite Liigas kolm kohta. Vabanevate kohtade arvelt saaksid võistlema teiste riikide meisterklubid. Hetkel ei ole just palju meistermeeskondi selles sarjas esindatud.”

UEFA kongress valib uue presidendi 26. jaanuaril Düsseldorfis.