Et 3. veebruar pole FIFA ametlik rahvusvaheliste kohtumiste päev, pole klubidel kohustust oma pallureid koondisse lubada ning seetõttu pidi Eesti esindus läbi ajama ilma mitme põhitegijata. Puudu oli nii Andres Oper, Ragnar Klavan, Andrei Stepanov, Dmitri Kruglov kui ka Taavi Rähn.

Oma võimaluse said mitmed uued näod: algkoosseisus jooksis väljakule debütant Gert Kams, vahetusest sekkusid samuti esmakordselt täiskasvanute hulgas platsile pääsenud Siim Roops ja Oliver Konsa.

Eesti koondise peatreener Jelle Goes märkis, et 20-aastane Roops, kes asendas 24. minutil vigastada saanud Enar Jäägerit, sai hästi hakkama.

Goes ei varjanud rahulolematust kohtumise tulemuse üle: “Loomulikult on meeskond väga pettunud.”

Peatreener märkis, et tegemist on väga hea õppetunniga. “Poolale pole häbi kaotada, nende liiga tase on meie omast parem, aga kõige kurvem on viis, kuidas kaotasime — kõik neli väravat tulid standardolukordadest. Seda enam, et pöörasime karistus- ja nurgalöökidele treeningutel tähelepanu. Peame sellest õppima, rahvusvahelises jalgpallis on omad tõed,” selgitas Goes.

“Ütlesin ka meeskonnale, et olen väga õnnelik Balti jalgpalliliiga alguse üle, sest selle abil on Eesti klubides mängivatel meestel võimalus saada rohkem rahvusvahelist kogemust,” lausus Goes.

Eesti koondise peatreener tunnistas, et pärast 0:2 kaotatud avapoolaega oli seis keeruline. “Siiski alustasime teist kolmveerandtundi korralikult, aga kahjuks ei loetud Alo Bärengrubi tabamust. Veidi hiljem löödi meile standardolukorrast aga kolmas värav ja see sisuliselt kustutas võimalused,” tõdes Goes.

Järgmise kohtumise peab Eesti koondis kolmapäeval, 7. veebruaril, kui Domžales mängitakse Sloveeniaga.