Michel Platini rõhutas vajadust seista hea jalgpallimängu järelkasvu eest. “Selleks, et lapsed saaksid jalgpalli mängida, on vaja erinevate partnerite koostööd, nii ala arendamisel kui ka uute väljakute rajamisel,” ütles Platini kohtumisel kultuuriminister Laine Jänesega, teatas ministeerumi avalike suhete nõunik. Kultuuriminister Laine Jänes tõi näitena sellisest koostööst välja mitu aastat Eestis edukalt toiminud miniväljakute rajamise projekti, mille tulemusel on jalgpalliliidu, kohalike omavalitsuste ja kultuuriministeeriumi koostöös valminud tänaseks 26 väiksemat multifunktsionaalset spordiväljakut üle terve Eesti.

“Väljakud ja muud sportimisvõimalused, mis asuvad võimalikult kodu lähedal, innustavad noori tegelema spordiga, sealhulgas jalgpalliga, ja nii oma vaba aega sisustama,“ ütles minister.

Lisaks oli kohtumisel juttu erinevate turniiride pidamisest Eestis, täpsemalt neidude U-17 või U-19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniirist juba kolme aasta pärast ning analoogsest noormeeste turniirist aastal 2013.

Need turniirid vajavad toimumiseks heal tasemel staadione üle Eesti ning võimalike kandidaatidena on räägitud Kuressaarest ja Narvast.

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil ütles, et tänasel kohtumisel väljendati head tahet need mängud Eestisse tuua, kokkulepped sünnivad siis, kui selguvad konkreetsed vajadused näiteks korraldamise kulude osas. Michel Platini on UEFA president alates 2007. aastast, varem, 2002-2007, kuulus ta UEFA ja Rahvusvahelise Jalgpalli Föderatsiooni (FIFA) täitevkomiteesse. Tänagi on Platini FIFA asepresident, samuti Prantsusmaa Jalgpalliliidu asepresident. Ta on mänginud 11 aastat (1976-1987) Prantsusmaa koondises, kolmel aastal on ta valitud Euroopa parimaks jalgpalluriks. Aastatel 1988-1992 töötas Platini Prantsusmaa koondise peatreenerina.