Sillamäel võõrustab kohalik Kalev liidrit Tallinna FC Levadiat, Nõmme JK Kalju võtab Hiiu staadionil vastu Narva JK Transi, Tartus on JK Tammeka vastaseks Paide Linnameeskond ja Viljandis kohtuvad JK Tulevik ning FC Kuressaare.

Vooru telemänguks on seekord vastasseis Kalevi Keskstaadionil JK Tallinna Kalevi ja Tallinna FC Flora vahel.

Meistriliiga 12. voor - laupäev, 23. mai:

kell 17.00 Sillamäe Kalevi staadion
JK SILLAMÄE KALEV - TALLINNA FC LEVADIA

Viimatises meistriliiga voorus libastus valitseva Eesti meistri FC Levadia lähim jälitaja Sillamäe Kalev tänavusel hooaja juba kolmandat korda, kui mängiti 1:1 viiki Tallinna Kaleviga. Levadia võttis samal ajal aga kindla 3:0 võidu Narva Transi üle ning kasvatas edumaa idavirulaste ees juba kaheksale punktile.

Kui aga sillamäelaste mõtetes veel kõige erksamad medalid mõlguvad, siis 12. voorus on neil suurepärane võimalus Levadiale selle hooaja esimene kaotus pakkuda.

JK Sillamäe Kalevi peatreener Anatoli Ušanov: "Eelseisev mäng on väga tõsine eksam meie meeskonna jaoks. Levadia on praegu väga heas vormis ja meie ülesandeks on anda endast nii palju kui võimalik."

Mängija Sergei Vihrov: "Meid ootab väga raske mäng meeskonnaga, kellel on juba praegu reaalsed võimalused tulla sellel hooajal meistriks."

FC Levadia abitreener Marko Kristal: "Eelmisel nädalavahetusel käisime Ida-Virumaal ja tulime võiduga koju. Seekord on eesmärk sama."

Poolkaitsja Sander Puri: "Meil on olnud suurepärane seeria ning meedias juba kirjutatakse, et tahame kõik mängud võita. Sillamäel tuleb kindlasti raske mäng tugeva vastasega nende oma väljakul. Võiduga avaneb meil hea võimalus oma positsiooni veelgi kindlustada."

Peatreener: Aivar Israel
Abikohtunikud: Raul Kaivoja, Toomas Nõmmiste


kell 17.00 Hiiu staadion
NÕMME JK KALJU - NARVA JK TRANS

Hooaega rabedalt alustanud, ent viimasel ajal oma endise sära taastanud Nõmme Kalju võõrustab tuleval laupäeval Narva Transi, kelle teekond on olnud vastupidine - korraliku hooaja alguse järel on narvakad saanud nüüd juba neli kaotust jutti ning jalgpalliaasta eel üheks suurimaks tiitlipretendendiks peetud Trans leiab end hetkel tabelis alles kuuendalt kohalt.

Samas lahutab neid seitsmendal kohal asetsevast FC Kuressaarest üpris korralikud seitse punkti, kuid järjekordse kaotuse korral libiseks esikolmik juba üsna kaugele.

JK Kalju peatreener Getulio Aurelio: "Vaatamata viimasel ajal Narvat saatnud ebaedule on tegemist väga tugeva vastasega ja eesolev mäng saab olema raske. Ma usun, et Kaljut motiveerib kindlasti Narvas saadud kaotus ja oma koduväljakul sooviks ikka sotid selgeks teha. Tore jälle kodupubliku ja fännide ees jalgpalli mängida!"

Kaitsja Martin Hurt: "Peame jätkama samas vaimus, iga mäng tuleb teha natukene parem esitlus, siis tulevad ka tulemused."

JK Transi abitreener Aleksei Jagudin: "Pärast mitut kaotust järjest on raske kommentaari anda. Ootame järgmist mängu ja vaatame, mis saab."

Kaitsja Vitoldas Cepauskas: "Lähme ainult võitma. Meil on juba piisavalt mänge, kus saime tabelisse nulli. Kui võidame, siis tuleme välja sellest kriisisituatsioonist, mis praegu valitseb meeskonnas."

Peatreener: Silver Kõiv
Abikohtunikud: Jaanus Mutli, Gunnar Nuuma


kell 17.00 Tartu Tamme staadion
TARTU JK TAMMEKA - PAIDE LINNAMEESKOND

Ühe tänavuse hooaja kahest võidust on Paide linnameeskond saavutanud just Tartu Tammeka vastu, kuid seda aprilli keskel ja koduväljakul, kui Taavi Lauritsa kaks ning Martin Saare üks tabamus tõid keskeestlastele 3:1 võidu tartlaste üle.

Pärast seda mängu ei ole paidekad aga lisapunkte tabelisse saanud, Tammeka seevastu on vahepealsel perioodil võtnud senini oma ainsad punktid, võites ja viigistades FC Kuressaarega.

JK Tammeka peatreener Norbert Hurt: "Paide on viimased mängud hästi mänginud, lihtsalt õnne pole olnud. Tuleb kindlasti raske mäng."

Poolkaitsja Mario Hansi: "Meie enesekindlus on iga mänguga järjest kasvanud ja koduväljakul ei kavatse me ühelegi meeskonnale kingitusi teha."

Paide Linnameeskonna peatreener Viktor Mets: "Tammeka võistkond on viimastes voorudes head mängu näidanud, nad on igale Meistriliiga võistkonnale võrdseks vastaseks."

Mängija Carl Tubarik: "Vana, hea ja tuntud vastane, kellega tuleb tasavägine mäng. Edu saadab seda, kes vähem individuaalselt eksib."

Peatreener: Jaan Roos
Abikohtunikud: Dmitri Vinogradov, Eduard Rõþov


kell 17.00 Viljandi kunstmuruväljak
VILJANDI JK TULEVIK - FC KURESSAARE 

Enne eelmist meistriliiga vooru neljandal tabelireal paiknenud ning soodsa tulemuse korral koguni kolmanda positsiooni hõivata saanud Viljandi Tulevik on tänavusel aastal tegemas väga korralikku hooaega.

Viis võitu kolme viigi ja kolme kaotuse kõrval annavad neile praeguse seisuga 18 punktiga viienda koha, ent medalitest jääb neid lahutama vaid neli silma.

Üle ootuste hästi alustanud FC Kuressaare on seevastu algse hoo minetanud ning just nende koha pealt on tabelis suurem vahe sees - seitsmendal kohal olles kaotatakse tabeli kuuendale Narva Transile seitsme punktiga.

JK Tuleviku peatreener Marko Lelov: "Kui tahame esimese otsaga konkurentsis püsida, siis peame kindlasti võitma. Selles mängus peavad poisid näitama enda tõelist sisu."

FC Kuressaare peatreener Jan Važinski: "Viljandi on sel aastal väga tugev meeskond ja esimeses omavahelises mängus olid nad meist üle praktiliselt igas elemendis. Üritame mitut asja parandada ning proovime teha õigeid järeldusi eelmisest mängust."

Ründaja Reijo Kuusik: "Saime eelmisel nädalal taas punktimaitse suhu ja nagu ikka, kasvab süües isu. Viljandi vastu pole kunagi kerge olnud, aga kui oleme oma ülesannete kõrgusel, siis saame ka punktilisa."

Peatreener: Sten Kaldma
Abikohtunikud: Aron Härsing, Pille Raadik


kell 17.00 Kalevi Keskstaadion - otseülekanne TV14-s
JK TALLINNA KALEV - TALLINNA FC FLORA

Pärast 1:1 viiki Sillamäe Kaleviga näevad pealinna kalevlased kindlasti võimalust alistamaks ka seitsmekordset Eesti meistrit FC Florat, kes hoolimata konarlikust hooaja algusest on vaikselt tagasi medalikonkurentsi rühkinud ning püsib hetkel pronksipositsioonil, kaotades teisel kohal asuvale Sillamäe Kalevile kolme punktiga.

Samas ei ole Kalevi hooaeg tänavu nende poolehoidjatele just ülearu rõõmu valmistanud ning kolm lisapunkti Flora vastu oleks fännidele magus kingitus.

JK Tallinna Kalevi peatreener Aavo Sarap: "Ootame õhinal Florat oma tantsupeoks valmistuvale murule jalga keerutama."

FC Flora abitreener Teet Allas: "Üritame Kalevi pojad ületada mänguga, mitte kommentaaridega."

Poolkaitsja Oliver Konsa: "Loodame, et meie mängijad on paremas vormis, kui eelmises omavahelises mängus. Peame võtma kohutuslikud kolm punkti,"

Peatreener: Eiko Saar
Abikohtunikud: Neeme Neemlaid, Kaupo Õismaa