Aluse selle rekordi langemiseks annab hooaja eel sõlmitud uus rekordiline teleleping, mis toob klubidele sisse kokku 1,7 miljardit naela.

Lisaks on kahe hooaja vahel mitmed saareriigi klubid saanud endale rikkad omanikud ja Inglismaa meistriliiga tihenev konkurents eurosarja kohtadele sunnib meeskondi koosseisu täiendamisse investeerima, vahendab Reuters.

Suurimaks jaanuarikuiseks kulutajaks võib tõusta Roman Abramovitši omanduses olev Chelsea, kes plaanib osta ka Brasiilia vutivõluri Ronaldinho, kelle eest küsitakse aga ligi 40 miljonit naela.

Chelseat ja Manchester City`t on seostatud ka Boltoni ründaja Nicolas Anelka ostmisega, kelle eest tahetakse 15 miljonit naela. Chelsea vajab hädasti ründejõudu vigastatud Didier Drogba asemele.

Tiitlikaitsja Manchester Unitedi esimeseks sooviks on hankida Tottenhami edukas väravakütt Dimitar Berbatov. Bulgaarlane kinnitas ise eilse nelja värava löömise järel Readingu vastu, et on White Hart Lane`il väga õnnelik.

Manchester City on teatanud ka oma soovist osta Liverpooli ründaja Peter Crouch. Veel on nende valikuvariantideks Newcastle Unitedi Michael Owen või Tottenhami Jermain Defoe.

Liverpooli peatreener Rafa Benitezil on plaanis tuua veel mängijaid Hispaaniast. Tal on sihikul Racing Santanderi argentiinlasest keskkaitsja Ezequiel Garay ja Sevilla vasakkaitsja Manuel Casado.