Inglastel oli avapoolajal suurepärane võimalus juhtima asuda, kui Steven Gerrardi mahatõmbamise eest antud penaltit läks lööma Frank Lampard, kelle löögi aga ungarlaste puurivaht Gabor Kiraly tõrjus.

Steven Gerrard ja John Terry suunasid vastavalt 47. ja 51. minutil peaga väravasse David Beckhami antud vabalöögid, 55. minutil vähendas Pal Dardai suurepärase kauglöögiga ungarlaste kaotusseisu 1:2-le. Lõppseisu vormistas vahetusest sekkunud Peter Crouch 84. mänguminutil.

65. minutil sekkus vahetusest mängu ka Theo Walcott, kellest sai läbi aegade noorim Inglismaa koondist ametlikus kohtumises esindanud mängija. Walcott oli teisipäeval 17 aastat ja 75 päeva vana, teatab BBC Sport.

Inglaste peatreener Sven-Goran Eriksson mängis viie poolkaitsjaga (Gerrard, Lampard, Beckham, Joe Cole, Jamie Carragher), ründes ees alustas vaid Michael Owen. Väravat kaitses Paul Robinson ja kaitseliini moodustasid Gary Neville, John Terry, Rio Ferdinand ja Ashley Cole. Peatreeneri sõnade kohaselt alustab sama koosseis suure tõenäosusega ka MM-i avamängus Paraguay vastu.

Eriksson sõnas peale mängu, et kui vastasmeeskond kaitseb üheksa mängijaga, siis tuleb olla kannatlik ning Inglismaa sai sellega hakkama. “Ma olen mänguga rahul ja MM-il oleme me veel paremad.”

Ettenihutatud poolkaitsja rollis mänginud Steven Gerrard sõnas, et jäi meeskonna formatsiooniga väga rahule. “See formatsioon sobib meile väga hästi, Frank Lampard oli keskväljal suurepärane ja treener teatas, et me võime temaga mängu ajal kohta vahetada. Kõige tähtsam, et me võitsime ja seda veenvalt. Me oleksime võinud juba avapoolajal oma võimalused ära kasutada, kuid tegime seda teisel poolajal,” märkis Gerrard.

Lisaks Inglismaale ja Paraguay`le on MM-il B-alagrupis ka Rootsi ja Trinidad & Tobago.