FC Flora võõrustab A. Le Coq Arenal Viljandi JK Tulevikku, kes püsib endiselt medalinõudlejate seas ja üritab floralaste karikavõidujärgset eufooriat ära kasutada ning võidu korral koguni ise kolmandale kohale kerkida, teatas EJL-i pressiteenistus.

Teine finalist Nõmme JK Kalju mängib Paides ja ka sealne linnameeskond soovib Kaljut üllatada.

Kell 17.00 algavad veel kaks kohtumist - JK Tallinna Kalev võrdleb võimeid JK Sillamäe Kaleviga ja FC Kuressaare Tartu JK Tammekaga.

Mõlemal kodumeeskonnal on soov saada eelmise omavahelise mängu kaotuse eest revanš.

Telemängus lähevad õhtul kell 19.30 Narva Kreenholmi staadionil vastamisi JK Trans ja tabelijuht FC Levadia.

Narvalased on täis tahtmist ebaõnneperiood lõpetada ja oma punktiarvet suurendada. Levadial on muidugi omad sihid ja see tähendab vaid järjekordset plaanisolevat võitu.


2009. aasta Meistriliiga XI voor - laupäev, 16. mai:

kell 17:00 Kalevi Keskstaadion (Staadioni 2)
JK TALLINNA KALEV - JK SILLAMÄE KALEV

Esimene tänavune kahe Kalevi heitlus lõppes aprilli lõpul teatavasti Ida-Virumaal kohaliku võistkonna 2:0 võiduga tänu Aleksandr Kuliku kahele järjestikusele tabamusele teisel poolajal.

Pärast seda on sillamäelased võtnud kaks korda skalbi Narva Transilt, Tallinna Kalev on kahel voorul järjepanu kaotanud Viljandi Tulevikule ning nii lahutab võistkondi liigatabelis juba koguni 20 punkti ja kuus positsiooni.

JK Tallinna Kalevi peatreener Aavo Sarap: "Iga mees on oma saatuse sepp! Kuniks väljakul tuleb ette kollektiivseid uinakuid, ei ole meil mingit õigust oma olukorras ebaõnne süüdistada. Tuleb end kokku võtta ning vilest vileni hoolas ja tähelepanelik olla."

JK Sillamäe Kalevi peatreener Anatoly Ušanov: "Me teame, kuhu liigume, ja ma loodan, et laupaeval suudame veel rohkem keskenduda ning hea esituse pakkuda."

Mängija Irfan Ametov: „Vajame väravaid! Kui võitleme hingestatult ega luba endale lõdvakslaskmisi, siis tuleb ka võit."

Peakohtunik: Martin Salong
Abikohtunikud: Jaanus Mutli, Sten Klaasen

kell 17:00  A. Le Coq Arena (Asula 4c)
TALLINNA FC FLORA - VILJANDI JK TULEVIK

Endast eeldatavalt nõrgemate võistkondade vastu sel hooajal raskustes olnud FC Flora ei suutnud esimeses omavahelises matšis üle olla ka Viljandi Tulevikust, kellega Mulgimaal 1:1 viiki mängiti.

Samas tundub, et viimase kahe vooru võitudega Tartu Tammeka üle on seitsmekordsed Eesti meistrid taas ree peale saanud ning tõusnud kolmandale positsioonile.

Tulevik hingab Florale aga kohe kuklasse, kuna kahte võistkonda lahutab vaid üks punkt.

FC Flora abitreener Teet Allas: "Ideaal kui tõelisus on kättesaamatu, kuid temani püüelda on kohustuslik... Nii ütles omal ajal herr Kant. Nii ka meil sel aastal."

Ründaja Joonas Tamm: "Tuleb kindlasti võitluslik mäng, peame võimalused ära kasutama ja võtma kolm punkti."

JK Tulevik peatreener Marko Lelov: "Floraga on meil selline huvitav situatsioon - koos me oleme, koos me treenime ja kokku me jääme."

Väravavaht Aiko Orgla: "Meie plussiks võib olla nende kolmapäevane mäng, mis kestis 120 minutit ja võib neil veel jalgades tunda anda, nende plussiks on aga see, et nad on hoo sisse saanud. Tuleb kihvt mäng!"

Peakohtunik: Hannes Kaasik
Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Dmitri Vinogradov

kell 17.00 Kuressaare linnastaadion (Staadioni 4)
FC KURESSAARE - TARTU JK TAMMEKA

Tänavusel hooajal on oma senised ainsad punktid teeninud Meistriliiga tabeli viimane meeskond Tartu Tammeka just FC Kuressaare vastu, kellele tuleval nädalavahetusel ka külla sõidetakse.

Kaarel Kiidroni ja Reio Laabuse väravatest saarlased 2:0 alistanud tartlased jäid pärast seda mängu kahel korral alla FC Florale, sarnane saatus tabas ka Kuressaaret, kes kaotas kahel puhul Nõmme Kaljule.

FC Kuressaare peatreener Jan Važinski: "Eelmine omavaheline mäng on mõlemal meeskonnal hästi meeles ja peame sellest õiged järeldused tegema ning oma mängu parandama."

Poolkaitsja Endrik Jäger: "Kindlasti on võitu vaja. Väriseda ei saa, tuleb julgelt vastu minna ja oma mängu mängida ning mitte lasta vastastel domineerida. Kui sellega hakkama saame, on kolm punkti kodus!"

JK Tammeka peatreener Norbert Hurt: "Viimased kaks mängu ei suutnud punkte võtta kohast, kust see oli võimalik. Peame tegema mõned korrektuurid, et anda tugev lahing Kuressaares."

Mängija Siim Tenno: "Oma esimesed punktid saime just Kuressaare käest, kuid nüüd ei tohi sellepärast neid alahinnata, sest nende vastu on meil alati kuidagi raske olnud. Aga me teeme kõvasti-kõvasti tööd, et need punktid kindlasti Tartusse tuua, sest muuga me ei saa lihtsalt leppida."

Peakohtunik: Ainar Kuusk
Abikohtunikud: Andrei Karhu, Rein Pajunurm

kell 17.00 Paide Ühisgümnaasiumi staadion (Kooli 1, Paide)
PAIDE LINNAMEESKOND - NÕMME JK KALJU

Konarliku hooaja alguse järel end taas leidnud Nõmme Kalju on viimase kolme vooruga löönud vastaste võrku koguni 11 palli ning vähendanud vahe tabeli esiotsaga praktiliselt olematuks, sest näiteks Narva Transile jäädakse hetkel alla vaid tänu omavahelisele ebaõnnestunud mängule.

Esimest hooaega meistrisarjas mängiv Paide linnameeskond ei ole aga ammu punktilisa teeninud ning kodumäng suure publikuhulga ees Nõmme Kalju vastu on paidekate jaoks kindlasti kõva stiimul võtmaks hooaja kolmandat võitu.

Paide Linnameeskonna peatreener Viktor Mets: "Tuleb huvitav ja kompromissitu mäng, milles loodan on ka meil palju kaasa rääkida."

Mängija Silver Neemelo: "Kui suudame vältida liigseid individuaalseid eksimusi, siis arvan, et suudame kodupubliku toel teenida punktilisa."

JK Kalju peatreener Getulio Aurelio: "Vaatame, kas vanasõna "mis sind ei tapa, teeb sind tugevamaks" peab paika? Üritame jätkata oma võitudeseeriat ja tahame võimalikult kiiresti tõusta esikolmikusse. Paide on sümpaatne uus tuul Meistriliigas ja alahinnata neid kindlasti ei saa. Ootame Kalju suurepäraseid fänne ja toetajaid Paidesse kaasa elama!"

Keskkaitsja Mikk Haavistu: "Oleme leidmas oma mängu ja areneme iga päevaga. Karikafinaal võib veel kergelt jalgades olla, aga vaatamata sellele tahame taga nulli hoida ja oma värvamasina kiiresti tööle saada."

Peakohtunik: Roomer Tarajev
Abikohtunikud: Maikel Mikson, Heigo Paglant

kell 19.30 Narva Kreenholmi staadion - otseülekanne TV14-s!
NARVA JK TRANS - TALLINNA FC LEVADIA

Käesoleva hooaja eel kaheks suurimaks tiitlipretendendiks peetud Narva Trans ja FC Levadia on liikunud väga erineva tempoga.

Kui viimaste aastate vutivalitseja Levadia ei ole kümne vooru järel veel peale võitude ühtki teist tulemust tunnistanud, siis Narva Trans on viimased kolm vooru jutti noruspäi platsilt lahkunud.

See väljendub selgelt ka liigatabelis, sest viiendal kohal asuv Trans kaotab liider Levadiale juba 14 punktiga.

JK Transi abitreener Aleksei Jagudin: "Eelseisev mäng Levadiaga tuleb väga raske. Sellel hooajal meievaheliste kohtumiste seis on 1:1, kuid teised mängud on neil tunduvalt paremini läinud. Mängu tulemus sõltub ainult meist. Kui mängijad suudavad kontrollida oma närve, tuleb võit.

Mängija Oleg Lepik: " Viimases kolmes voorus oleme saanud null punkti! Halvem peeriod ei tule isegi meelde!"

FC Levadia abitreener Marko Kristal: "Ühe korra oleme Narvas juba käinud ja siis ei läinud meil kõige paremini. Seekord loodame võiduga koju tulla ja oma ilusat seeriat jätkata."

Kaitsja Taijo Teniste: "Narvas on alati raske mängida. Loomulikult üritame selle kohtumise võita ja oma liidripositsiooni kindlustada."

Peakohtunik: Jaan Roos