Marco van Basteni juhendatav meeskond jäi Boltoni mängija Jared Borgetti väravast kaotusseisu, kuid teise poolaja John Heitinga ja Ajaxi lootustandva ründaja Ryan Babeli väravad tõid Hollandile 2:1 võidu, teatab AFP.

Seejuures kasutas Holland vaid kolme mängijat sellest koosseisust, kes võitis eelmises mängus Kameruni 1:0. “See oli hea mäng, sest me saime kasutada kõiki oma koondise liikmeid,” sõnas Basten, kes kavatseb järgmises Austraaliaga toimuvas sõprusmängus minna välja põhikoosseisuga. “Ma olen võidu üle väga õnnelik, sest me alistasime tugeva oponendi. MM-il saab olema tugevatel vahetusmängijatel oluline kaal,” lisas hollandlaste peatreener.

Kaotus on seadnud suure surve alla Mehhiko peatreeneri Ricardo Lavolpe, kes kaotas eelnevalt ka Prantsusmaale 0:1. Mehhiko lootused on finaalturniiri eel kõrgel — MM-loosimiseks saadi kaheksas asetus, Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA edetabelis asutakse 4. kohal.

MM-il tuleb Mehhikol D-grupis vastu astuda Portugalile, Angolale ja Iraanile. Sõprusmängudes head minekut näidanud Hollandi vastased on MM-il C-grupis Serbia ja Montenegro, Argentina ja Cote d’Ivoire.