Inglismaa oli juhtima viinud Wayne Rooney 37. minutil Joe Cole’i tsenderduse järel. See oli Rooney esimene värav koondise eest aastase vaheaja järel.

Inglismaa domineeris seda kohtumist ja oleks võinud juhtima asuda juba 12. minutil, kuid Steven Gerrard ei suutnud tagasisöödul eksinud Chelsea mängijat Khalid Boulahrouzit ära karistada, kirjutab BBC Sport.

Hollandil jäi teisel poolajal viigivärava otsimisel ideedest puudu ja tundus, et inglased suudavad turvaliselt oma eduseisu hoida. Neli minutit enne kohtumise lõppu maksis aga kaitsemängijate eksimus kätte — Arjen Robben’i väljaviskel lasti jõuda Van der Vaartini, kes lõi lähedalt 1:1. Lisaminutitel avanes veel üks võimalus Steven Gerrardil, kuid väravat enam ei sündinud.

Hea esituse tegi oma debüüdil alles 18-aastane Micah Richards (Manchester City), kes näitas, et võib Gary Neville’i puudumisel edukalt Inglismaa koondises paremkaitsja kohal mängida. Evertoni ründaja Andrew Johnson ei saa aga oma eilse esitusega rahule jääda.

Meeskondade koosseisud:
Holland: Timmer (Stekelenburg 46), Boulahrouz (Jaliens 61), Ooijer (Vennegoor of Hesselink 84), Mathijsen, Emanuelson, Landzaat, Schaars, Seedorf, Van der Vaart, Kuyt (Huntelaar 61), Robben.

Inglismaa: Robinson, Richards, Ferdinand, Terry, Ashley Cole, Gerrard, Carrick, Lampard, Joe Cole (Richardson 78), Rooney, Johnson (Wright-Phillips 74).