Hispaanias peatati koroonaviiruse pandeemia tõttu kõigi liigade jalgpallimängud 12. märtsil. Hetkeseisuga on ohtlik viirus nõudnud Hispaanias juba enam kui 22 000 inimese elu.

"Minu poolt oleks täna väga hooletu, kui ma ütleks, et profijalgpalli mängud jätkuvad Hispaanias enne suve," sõnas Illa, vahendab Morning Star.

Hispaania jalgpalliliiga juhid olid varem teatanud, et mängudega ei jätkata enne mai lõppu. Madridi linnapea avaldas aga arvamust, et pealinnas ei saa jalgpallikohtumisi pidada enne suve lõppu.

Illa lükkas ühtlasi ümber Hispaania jalgpalliliidu väite, et kõiki jalgpallureid hakatakse koroonaviiruse suhtes testima. "Kohalik piirkond otsustab, keda testitakse. Meil peab olema ühine strateegia, mis kätkeb kõiki inimesi ja vanusegruppe. Me peaks testimise osas käima ühte jalga," rõhutas tervishoiuminister.

Varem on kõigi jalgpallurite testimise ettepanekut jõudnud kritiseerida ka juba mitmed profijalgpallurid, sest tervishoiuametnike sõnul pole Covid-19 viiruse suhtes testimine mõttekas, kui inimesel pole ühtegi haiguse sümptomit avaldunud.