Võimud on algatanud uurimise eelmise hooaja lõpus toimunud kohtumiste osas, millel oli oluline roll Meistrite liigasse pääsejate selgitamisel.

Eelmise aasta kevadel heitlesid viimase Meistrite liiga koha pärast Valencia ja Getafe. Viimases voorus alistas Valencia 2:0 Real Valladolidi ja Getafe tegi 2:2 viigi Villarealiga, mille tulemusena saavutas tabelis neljanda koha Valencia.

Kohtu loal on politsei nüüd lähemalt uurimas Molina telefonikõnesid, sest endiste jalgpallurite Carlos Aranda ja Paco Estebani WhatsAppi sõnumites kerkis tema nimi esile.

Hispaania ajaleht Marca sai tutvuda Aranda ja Estebani vestluse logiga, mis leidis aset päev enne hooaja viimase vooru toimumist.

"Tee selgeks, kas nad on kõik korda ajanud ja ma tagan sulle ilusa suve," ütles Aranda Estebanile kell 22.02. Talubas nii Estebanile kui ka Molinale 10 000 eurot ning käskis Estebanil helistada Molinale täiendava informatsiooni teda saamiseks.

Kell 23.06, ilmselt pärast Estebani kõne Molinale, tuli vastus: "Seitsmele Villareali mängijale on antud kaks miljonit eurot."

"Aga isegi võit ei tagaks Getafele edasipääsu Meistrite liigasse. Kuidas nad selle kätte saavad?" küsis Aranda.

"Getafe peab võitma, vastasel korral kaotab Villareal meelega," ütles Esteban audiosõnumis.

Samas WhatsAppi vestluses arutatakse ka võimalikku Valladolidi meeskonna tasustamist, kui nad Valencia teises mängus alistavad. "... Ja Getafe pääseb siis Meistrite liigasse, jah?" küsis Esteban. "Kui nad pääsevad edasi, sest on samuti Valladolidi alistanud, ütles ta mulle, et nad peavad kulutama kaks ja pool kuni kolm miljonit eurot, aga Meistrite liiga annab neile 40 miljonit."