“Horvaatial on hea meeskond ja kõrge kvaliteediga mängijad, kuid Inglismaa on meie jaoks raskem vastane. Inglased võivad suure pressingu ja surve juures oma mängustiili ja rünnaku ülesehitust muuta, mis teeb meie jaoks olukorra väga raskeks,” sõnas Jelle Goes pressikonverentsil.

Inglise ajakirjanike küsimusele David Beckhami koondisse naasmise kohta, vastas Goes: “Jalgpallifännina olen ma õnnelik, et ta on koondises tagasi. Eesti koondise treenerina see mulle headmeelt ei valmista, et ta meie vastu mängib.”

“Inglismaal võib raskel hetkel just sellist kogenud mängijat nagu Beckhami vaja minna,” leidis Goes, kes usub vaatamata raskele tabeliseisule inglaste pääsu EM-finaalturniirile. “Inglismaal palju kodumänge ees. Ja inglased mängivad alati hästi, kui olukord on tõsiselt raske.”

Goes pidas homse mängu juures oluliseks Eesti jalgpallifännide suurt toetust. “Meil on homme kaksteist väljakumängijat. Üks neist on maruline kodupublik, kes toetab meid nii headel kui halbadel aegadel,” lisas hollandlane. “Meil tuleb väga raske mäng. Peame esmalt oma kaitseliini kindlalt üles ehitama. Inglaste vastu mängimine annab ehk meie jalgpalluritele lisamotivatsiooni hästi esineda.”

“Kindlasti on homme raske, sest andsime Horvaatia vastu lõpus maruliselt viigiväravat üritades palju energiat ära. Meie mängijad pole harjunud nii tihedalt tippmänge pidama,” leidis Goes, kes ei pea aga ühe üksiku mängu tulemust ülioluliseks.” Oluline on meeskonna areng. Koondis areneb samm-sammult, seda näitas ka viimane Horvaatia mäng.”

Keskkaitsja Andrei Stepanov vastas küsimusele, keda ta eelistaks enda kõrval kaitses näha, et eelistaks Raiot. “Tema puudumine kaitseliinis on meie jaoks sama kui rünnakul Andres Operi puudumine. Meil on homme kaks põhimängijat puudu.”

Enar Jääger tunnistas, et kui on vaja, võib ta keskkaitse kohal mängida, kuigi tunnistas, et pole sellel kohal ammu mänginud ja ei tunne seal end väga kindlalt. Jelle Goes teeb keskkaitse osas valiku homme — põhikandidaadid on ikkagi Alo Bärengrub ja Ragnar Klavan.

Inglise ajakirjanikud pommitasid Eesti koondise väravavahti Mart Poomi küsimustega David Beckhami ja Inglismaa koondise osas. “Arvan, et Beckham on meile suur oht. Tänapäeva jalgpallis otsustatakse tihti mänge standardolukordades ja Beckham on selles hiilgav. Tema osalemine annab inglastele kindlasti ühe võimaluse juurde,” pakkus Poom.

“Raske öelda, kas Beckham on inglaste parim. Neil on niivõrd palju tähti,” lisas Poom, kellel jagus kiidusõnu ka Inglismaa peatreeneri Steve McClareni aadressil. “Kui mängisin Derby klubis, oli tema omal ajal peatreeneri asetäitja. Ta on väga avatud meelega ja kaasaegne treener. Mulle Steve meeldib, ta on veel noor ja saab ennast veel näidata. Minu arvates on Inglismaa peatreeneri amet maailma raskeim.”

Küsimusele, kui suur on tõenäosus, et Eesti suudab homme inglastelt punkte röövida, vastas Poom: “Mäng algab 0:0. Mida kauem suudame seda seisu hoida, seda suuremad võimalused meil avanevad. Meie palluritel on hea võimalus selles kohtumises näidata, et oskame mängida. See on suur väljakutse, mis tuleb vastu võtta ja mitte karta.”

Eesti ja Inglismaa valikmäng algab kolmapäeval, 6. juunil kell 21:30 Lilleküla staadionil.