Bale'i puhul tuuakse suurima probleemina välja tema puudulik hispaania keele oskus. Bale on Madridis elanud kuus aastat, kuid kohalikku keelt ta ei mõista ning tiimikaaslastega suhtleb ta tihtilugu käemärkide abil.

Kui Bale siirdus 2013. aastal Madridi, siis anti talle kaasa soovitus, et tuleks järgida inglase Steve McManamani eeskuju ning vältida Michael Oweni käitumismustrit.

Reali ridades kahel korral Meistrite liiga võitnud McManaman sai kohaliku keele selgeks ning on Madridis siiani austatud persoon. Aasta Madridis pallinud Owen elas Hispaanias hotellis ning mängis liialt golfi. Keelt ta selgeks ei saanud.

„Ta (Bale) peab liikuma väljas ning näitama tahet keele õppimise osas. Ta peab kohanema Hispaania elustiiliga,“ tõdes McManaman BBC eetris pärast Bale'i omaaegset klubivahetust.

Nii ongi Bale jäänud Madridis üksikuks uitajaks, kes on nüüdseks ebapopulaarne persoon nii ajakirjanduse, peatreeneri, tiimikaaslaste kui ka fännide silmis. Vaba aja veedab ta sarnaselt Owenile golfiväljakutel. Seda teeb ta ka olukordades, kus tiimikaaslased rassivad jalgpalliväljakul.