FC Porto ei jätnud koduväljakul midagi juhuse hooleks ning alistas FC Baseli 4:0. Kokkuvõttes võtsid portugallased 5:1 võidu.

Madridi Real astus Schalke vastu 2:0 eduseisus, olles püsinud turniiril võitmatuna 11 mängu järjest. Sellist võiduseeriat pole turniiri ajaloos kellelgi peale Müncheni Bayerni ette näidata. Koduväljakul oli käsil aga tervelt 11-mänguline võiduseeria ehk üks võit vähem turniiri rekordist.

Kuid Schalke tõmbas mõlemale rekordiüritusele vee peale. Kõigepealt läksid sakslased kohtumist Christian Fuchsi väravast 20. minutil juhtima. Eduseisu suudeti hoida aga vaid viis minutit, sest kohe oli peaga täpne Cristiano Ronaldo. Veerand tundi hiljem asus Schalke aga taas ette, kui täpne oli Jan-Klaas Huntelaar. Kordus aga sama stsenaarium - viis minutit hiljem viigistas pealöögist Ronaldo.

Teisel poolajal anti tuld mõlema värava all. Esimesena suutis palli väravasse saata aga Karim Benzema, kes viis 53. minutil Reali 3:2 ette. Kuid sakslased polnud kaugeltki alla andnud. Neli minutit hiljem viigistas Leroy Sane ning 84. minutil viis Huntelaari teine tabamus Schalke 4:3 juhtima. Edasipääsuks piisanuks ühest tabamusest ning mitmel üritusel oldi väga lähedal, kuid seekord oli Realil õnne.

Porto poolelt avas skoori Yacine Brahimi juba 14. minutil. Järgmist väravat tuli oodata üle poole tunni, kuni Hector Herrera 47. minutil eduseisu kasvatas. 56. minutil tabas veel Casemiro ning 76. Vincent Aboubakar.

Mängu eel

Suurim võimalus veerandfinaalikohaks on valitseval meistril Madridi Realil, kes avakohtumises Schalke klubist 2:0 üle oli. Realile piisab koduväljakul seega ka viigist või üheväravalisest kaotusest.

Kui Real täna võidab, saab Hispaania tippklubist pikima võiduseeriaga meeskond turniiri ajaloos. Hetkel ollakse 11 järjestikuse võiduga ühel pulgal Müncheni Bayerniga.

Kuid see pole veel kõik. Võiduga viigistaks Real turniiri järjestikuste kodumängude võitude rekordi, milleks on 12.

Tuliseks andmiseks läheb aga Portugalis, kus FC Porto võõrustab Baselit. Avakohtumine lõppes Šveitsis viigiseisul 1:1 ning seega on kõik lahtine.

Porto pole käesoleval hooajal Meistrite liigast veel kaotust tunnistama pidanud.

Mängud algavad kell 21.45. Delfi hoiab kohtumiste käigul silma peal.