“Me teeme selle nimel tööd, et Materazzi ja Zidane kokku tuua ja sellega lugu lõpetada,” sõnas Blatter, kirjutab BBC Sport. “Nad võiksid kohtuda Robbeni saarel, kus Nelson Mandela oli vanglas.”

Prantsusmaa koondise kapten Zidane lõi MM-finaalis Itaalia meeskonna kaitsjat Materazzit solvamise eest peaga rindu, mille eest teenis punase kaardi.

FIFA määras maailmameistrivõistluste finaalis toimunud intsidendi järel Materazzile 2-mängulise võistluskeelu, tippspordiga lõpparve teinud Zidane sai karistuseks 3-mängulise võistluskeelu ja 3260 naela suuruse trahvi.

Materazzi avalikustas spordilehe Gazzetta dello Sport eelmise nädala usutluses, mida ta dramaatilises MM-finaalis Zinedine Zidane’ile ütles. “Jah, ma tirisin teda särgist. Ta teatas mulle seepeale mürgiselt, et võib minuga pärast mängu särke vahetada, kui ma tahan. Kas see pole siis provokatsioon? Vastasin, et eelistan su särgile su õde. See on tõde,” rääkis Materazzi.

“Tunnistan, et öeldu polnud teab mis ilus. Aga ma ei kahetse endiselt tehtut, sest mina ei algatanud seda vahejuhtumit. Kaitsesin end vaid suusõnaliselt provokatsiooni eest. Tegelikult ei teadnud ma isegi, et tal on õde,” lisas Materazzi.