Rüütli on varem treeninud ka Flora igipõlist rivaali Tallinna Levadiat (aastatel 2003-2008).

Rüütli on mängijana tulnud Eesti meistriks 1985. aastal. Peatreenerina on ta juhendanud lisaks Levadiale varem ka Viljandi Tulevikku (1998-1999) ja FC Florat (1999-2000).

Eesti meistriliiga lõppenud hooajal oli Flora meeskonna juhendajaks soomlane Pasi Rautiainen, kelle leping klubiga lõppes 30. novembril.

Rüütli sõnul käisid läbirääkimised Floraga kiiresti: “Kui Flora president Aivar Pohlak mulle ettepaneku tegi, siis ei võtnud kokkuleppele jõudmine kaua aega.”

Mingit konkreetset kohta Rüütli Florale Eesti meistriliiga uueks hooajaks ennustama ei hakanud. “Eks kevadel hakkame plaane tegema, mis koht meil meistriliigas reaalne oleks.”

Eesti Jalgpalliliidu presidendi ja Flora juhi Aivar Pohlaku kinnitusel oli mõistlik taas rahvuskoondise ja ühe klubi peatreeneri ametikohad ühildada. “Pidasin nõu meie endise peatreeneri Arno Pijpersiga ja lätlase Aleksandrs Starkovsiga, kes on pidanud ühtaegu nii Riia Skonto kui Läti koondise treeneri ametit. Mõlemad mehed pidasid väikeriigi jaoks sellist lahendust mõistlikuks.”