Mul­lu­ne võit­ja FC Flo­ra ja al­les aas­tap­äe­vad ta­ga­si meist­ri­sar­ja jõud­nud Nõmme Kal­ju ei and­nud ko­ha­le tul­nud paa­ri­le tu­han­de­le pealt­vaa­ta­ja­le matši jook­sul suurt põhjust rõõmus­ta­mi­seks ega kur­vas­ta­mi­seks - ere­dad emot­sioo­nid jäid heit­lu­se lõpu­se­kun­dei­le, kirjutab Eesti Päevaleht.

Et män­gu nor­maa­laeg ega pool tun­di li­saae­ga vä­ra­vaid ei too­nud, tu­li ka­ri­kas väl­ja män­gi­da pe­nal­ti­see­rias, kus jäi pea­le va­ra­sem kol­me­kord­ne ka­ri­kavõit­ja FC Flo­ra.

Matši mur­de­punk­tiks ku­ju­nes poo­le­tun­ni­se li­saa­ja al­gus. Kal­ju pool­kaits­ja ja abit­ree­ner Ser­gei Te­reh­hov sõitis plat­sil jal­ga­de­ga sis­se Flo­ra kait­semän­gi­ja­le Mar­kus Jürgen­so­ni­le ning tee­nis sel­le manööv­ri eest koh­tu­ni­kult pu­na­se kaar­di.

„Ras­ke on män­gi­da kümne­ke­si nel­ja­teistkümne vas­tu," purs­kas esi­me­se män­gujärg­se emot­sioo­ni­ga Kal­ju vä­ra­va­vaht Re­ne Kaas.

„V­äi­ke vih­je koh­tu­ni­ke te­ge­vu­se­le. Nii­su­gu­ses män­gus ei saa sel­li­se as­ja eest pu­nast kaar­ti an­da. Kah­ju, et tea­tud klu­bi­sid soo­si­tak­se roh­kem."

Ilus vaatemäng

Flo­ra ei suut­nud aga ar­vu­list üle­kaa­lu män­gu ajal maks­ma pan­na, see­ga võis Kal­ju veel ker­gen­da­tult hin­ga­ta.

Pe­nal­ti­see­rias asus Nõmme tiim sei­sul 3:2 juh­ti­ma, kui Flo­ra keskväl­ja­moo­to­ri Mar­tin Vun­gi tee­le saa­de­tud ka­ris­tuslöö­gi tõrjus kal­ju­las­te puu­ri­lukk Re­ne Kaas, kuid sel­le­le järg­ne­sid ko­he Nõmme mees­kon­na män­gi­ja­te möö­da­la­sud - Mar­tin Hur­da löö­gi tõrjus Mih­kel Ak­sa­lu, Fe­li­pe Nu­ne­si tee­le lä­ki­ta­tud pall ta­bas küll lat­ti, kuid võrku ei lip­sa­nud.

Punk­ti i-pea­le pa­ni Flo­ra noor ründe­mees, va­he­tu­ses sek­ku­nud Alo Du­pi­kov, kes vii­ma­se pe­nal­ti kind­lalt puu­ri saa­tis.

„Läk­sin löö­ma ker­ge vä­ri­na­ga, aga sa­mas olin ene­se­kin­del. Kal­ju vä­ra­va­vaht Re­ne Kaas on mu hea tut­tav - olin kin­del, ku­hu ma pal­li suu­nan ja tead­sin, et ta hüppab tei­se nur­ka."

„Kao­ta­si­me pe­nal­ti­see­rias, kus Flo­ral oli roh­kem õnne," ar­vas Kal­ju peat­ree­ner Ge­tu­lio pä­rast män­gu ning lu­bas, et Kal­ju võidab järg­mi­ne kord, kui fi­naa­li jõutak­se.

„Võit­le­si­me lõpu­ni ja pak­ku­si­me pub­li­ku­le ilu­sa vaa­temän­gu."

Ge­tu­lio koh­tu­ni­ke te­ge­vu­se üle ei nu­ri­se­nud. Ka vas­tas­te peat­ree­ner Tar­mo Rüütli ei soo­vi­nud Te­reh­ho­vi­le an­tud pu­nast kaar­ti kom­men­tee­ri­da.

„Ma ei ta­haks sel­les­se dis­kus­sioo­ni las­ku­da. Al­les hil­ju­ti nä­gi­me ka UE­FA Meist­ri­te lii­gas sar­na­suguseid prob­lee­me," mär­kis ta.

Oma mees­kon­na te­ge­vu­se­ga jäi Rüütli iga­ti ra­hu­le. „O­ma­si­me roh­kem võima­lu­si ja vää­ri­si­me võitu!"