1+2 lepingu EJLiga allkirjastasid peatreener ja naiste jalgpalli koordinaator Keith Boanas (sündinud 22.04.1959) ning tema assistent Peter McGovern (sündinud 06.03.1974).

„Elu on näidanud, et kui mistahes nüansiga jalgpallis tegeleda, on vaja algstaadiumis tuua koordinaator või treener välismaalt. Kui aastaid tagasi palkasime meeste koondisele esimese välismaalasest peatreeneri ja hiljuti võtsime noorte jalgpalli koordineerima sakslase Frank Bernhardti, siis nüüd astume analoogse sammu ka naiste jalgpallis – toome kogemusi ja teadmisi väljastpoolt, et jalgpalli edasi viia,“ selgitas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

„Sarnaselt plaanime lähitulevikus üles ehitada ka jalgpalliliidu kommertsosakonna,“ rõhutas Pohlak.

Keith Boanas ja Peter McGovern annavad oma esimese pressikonverentsi ning vastavad ajakirjanike küsimustele jaanuari alguses, kui Eestisse naasevad.

Boanas on oma karjääri jooksul treeninud nii naiste kui ka tüdrukute ja poiste jalgpallivõistkondi, samuti on ta töötanud erinevatel tasanditel treenerite koolitajana, tegelenud palju õpetus- ja arendustööga ning pidanud jalgpalliteemalisi loenguid mitmetes kolledžites.

Aastatel 2000–2007 oli ta Inglismaa naiste kõrgliigas palliva Charlton Athleticu naiskonna peatreener, koos võistkonnaga tuldi kaks korda Inglismaa meistrivõistlustel hõbedale ning karikavõitjaks. Boanas ise tunnistati hooajal 2003/2004 parimaks treeneriks.

Lisaks Inglismaale on Boanas töötanud ka Ameerika Ühendriikides, Hollandis, Itaalias, Hispaanias ja Sloveenias.

Enne Eestisse tulekut töötas Boanas David Beckhami akadeemias, kus tegeles treenerite arendamisega, ning Inglismaa kolledžite tüdrukute koondise peatreenerina. Boanas on Inglismaa Jalgpalli Liidu poolt tunnustatud ja litsentseeritud treenerite koolitaja.