Eesti uus peatreener taanlane Viggo Jensen otsustas alustada kahe ründajaga — Vladimir Voskoboinikovi ja taas rahvuskoondisse kutsutud Indrek Zelinskiga. Koha keskväljal võttis teiste hulgas sisse ka 151. korda Eestit esindav Martin Reim, kes sai samuti Jensenilt taas koondisekutse.

Esimese pooltunniga väga ohtlikke momente kumbki meeskond luua ei suutnud ja mäng oli üsna närviline. Andorra pallurid püüdsid pidevate kukkumistega mängu tempot alla lüüa.

33. minutil jõudis Eesti kauaoodatud väravani — Dmitri Kruglovi tsenderduse järel eksis Andorra puurivaht väravast väljatulekul ja Raio Piiroja lõi peaga 1:0.

Mõned minutid hiljem oli pall taas Andorra väravas, kuid kohtunik vilistas Vladimir Voskoboinikovil käega mängu ja väravat ei loetud. Olukord sai alguse Joel Lindpere teravast nurgalöögist, mille järel Voskoboinikov suutis väravaesises saginas palli Andorra väravasse lükata.

Avapoolaja lõpuminutitel jäi Eesti kümnekesi, kui Ragnar Klavan sai vastase löömise eest väljakukohtunik Adrian McCourt`ilt punase kaardi. Telekordus näitas, et esimesena löödi antud olukorras hoopis eestlast.

Avapoolaeg lõppes 1:0 Eestile. Teise poolaja alguseks otsustas Jensen kümnekesi jäänud Eesti koosseisus teha esimese vahetuse — ründaja Voskoboinikovi asemel pääses mängu Tarmo Kink.

Teisel poolajal Andorra vaatamata arvulisele ülekaalule väga ohtlikke väravasituatsioone luua ei suutnud ja mäng oli võrdne. 71. minutil tegi taas kummalise väravast väljasööstu külalismeeskonna puurivaht Koldo, kuid kaitsjad suutsid Indrek Zelinski väravavõimaluse nurjata.

Mõned minutid hiljem pääses Tarmo Kink klubikaaslase Zelinski hea söödu järel väravavahiga üks-ühele ja mängis ka Koldo üle, kuid terava nurga alt tehtud pealelöök lendas küljevõrku.

86. minutil oli Eestil õnne, et väljakukohtunik Andorrale penaltit ei määranud, sest Raio Piiroja, kes oli ründaja poolt üle mängitud, jooksis andorralase karistusalas pikali. Minut hiljem oli aga tablool viigiseis. Andorra teravale tsenderdusele sai esimesena pea vahele Fernando Silva, kes suunas palli peaga ristnurka. Mart Poom oli selles olukorras võimetu meeskonda päästma.

Eesti ei olnud aga jonni jätnud ja kindlustas kohtuniku antud teisel lisaminutil endale esimese võidu käimasolevas EM-valiksarjas. Tarmo Kink tegi vasakul äärel suurepärase eeltöö, mängides üle kaks kaitsjat, ja leidis terava tsenderdusega värava eest Indrek Zelinski, kes lõi 2:1. Zelinski teenis juubeldamise käigus särgi seljastvõtmise eest teise kollase kaardi ja pidi platsilt lahkuma. Seis aga enam ei muutunud ja Viggo Jenseni debüüt Eesti peatreenerina lõppes kolme võidupunktiga.

Eesti järgmine valikmäng on 8. septembril võõrsil Horvaatiaga.

Mängu peakohtunik: Adrian McCourt (Põhja-Iirimaa)
Abikohtunikud: Gerard Flynn ja Thomas Fairfield (mõlemad Põhja-Iirimaa)

Eesti koondise algkoosseis: Mart POOM, 2-Enar JÄÄGER, 3-Andrei STEPANOV, 4-Raio PIIROJA, 5-Dmitri KRUGLOV, 7-Martin REIM, 6-Aleksandr DMITRIJEV, 18-Ragnar KLAVAN, 10-Joel LINDPERE ,11-Indrek ZELINSKI, 9-Vladimir VOSKOBOINIKOV.

Varus: 12-Pavel LONDAK, 22-Teet ALLAS, 13-Urmas ROOBA, 21-Taavi RÄHN, 14-Maksim SMIRNOV, 15-Tarmo KINK, 8-Tarmo NEEMELO

E-alagrupi tabeliseis:

meeskondmängevõiteviikekaotusiväravate vahepunkte
Horvaatia752-16:417
Iisrael852117:717
Venemaa743-11:115
Inglismaa742112:214
Makedoonia72146:77
Eesti81-72:153
Andorra8--82:30-