Saksamaal Wolfsburgis klubijalgpalli mängiva Zvjezdan Misimovici arvele kanti väravad 25., 30., 56. ja 58. minutil. Edin Dzeko lõi väravad 61. ja 72. minutil, kohtumise eelviimasel minutil saatis seitsmenda palli Eesti väravasse Spliti Hajdukis mängiv Senijad Ibricic.

Mängu käik:
Kohtumise alguses oli ründavam pool oodatult kodumeeskond. Eesti esimese ohtlikuma momendi eest hoolitses Ats Purje, kes mängis end 19. minutil karistusala joonel löögile, kuid eestlase pealelöök ei õnnestunud.

Vaid minut hiljem sai Taavi Rähn nurgalöögijärgses olukorras lähedalt peaga löögile, kuid suunas palli kahjuks napilt mööda. See oli Eesti jaoks kahtlemata mängu parim võimalus skoor avada.

25. minutil eksis Alo Bärengrub bosnialaste kiire vasturünnaku ajal ja Saksamaal Wolfsburgis klubijalgpalli mängiv Zvjezdan Misimovic pääses meie väravavahi Pavel Londakuga üks-ühele. Poolkaitsja realiseeris külmavereliselt oma võimaluse ja Bosnia asus 1:0 juhtima.

30. minutil jäi Taavi Rähn kaitses hiljaks ja tõmbas vastaste ründaja karistusala joonel maha. Väljakukohtunik määras penalti, mille Misimovic realiseeris — 2:0. Juba selleks hetkeks oli selgelt näha, et Eesti meeskond tundis vigastatud keskkaitsepaarist Piiroja-Stepanov suurt puudust.

44. minutil nägi Konstantin Vassiljev karistusalasse spurtinud Purjet ja andis talle suurepärase tsenderduse. Purje sai vabalt peaga löögile, kuid pall lendas kodumeeskonna väravavahile otse sülle.

Avapoolaja viimasel minutil jõudis Bosnia veel ühe väravani, kuid meie õnneks sündis see suluseisust. Avapoolaeg lõppes 2:0.

Teise poolaja alguses suutis Bosnia palli taas eestlaste väravasse lüüa, kuid ka seda ei loetud, sest oli napp suluseis.

56. minutil ei suutnud Eesti puurivaht Londak Zvjezdan Misimovici antud tsenderdust kinni püüda ja puterdas selle oma väravasse ning seis oli juba 0:3.

Kaks minutit hiljem lõi Muslimovic läbimurdel juba oma neljanda värava. 61. minutil kasutas Eesti kaitsemängijate šokiseisundi ära Edin Dzeko, lüües peaga juba 5:0. Pehmelt öeldes katastroof!

72. minutil jõudis Edin Dzeko oma teise väravani — 0:6. Minut varem oli Rüütli saatnud Londaku asemel väravasse Mihkel Aksalu.

88. minutil võttis Aksalu teist korda palli oma väravast välja. Tabamus kanti Spliti Hajdukis mängiva Senijad Ibricici arvele. 0:7 kaotusega ka kohtumine Eesti jaoks lõppes.

Eesti koondise algkoosseis Bosnia ja Hertsegoviina vastu: Pavel Londak, Enar Jääger, Alo Bärengrub, Taavi Rähn, Ragnar Klavan, Ats Purje, Aleksandr Dmitrijev, Martin Vunk, Joel Lindpere, Konstantin Vassiljev, Andres Oper.

Valikmängude tulemused, 10.09:
1. alagrupp:
Rootsi — Ungari 2:1
Albaania — Malta 3:0
Portugal — Taani 2:3

2. alagrupp:
Moldova  — Iisrael 1:2
Läti — Kreeka 0:2
Šveits — Luksemburg 1:2

3. alagrupp:
San Marino — Poola 0:2
Sloveenia — Slovakkia 2:1
Põhja-Iirimaa — Tšehhi 0:0

4. alagrupp:
Venemaa — Wales 2:1
Aserbaidžaan — Liechtenstein 0:0
Soome — Saksamaa 3:3

5. alagrupp:
Türgi — Belgia 1:1
Bosnia ja Hertsegoviina — Eesti 7:0
Hispaania — Armeenia 4:0

6. alagrupp:
Kasahstan  — Ukraina 1:3
Andorra  — Valgevene 1:3
Horvaatia — Inglismaa 1:4

7. alagrupp:
Fääri saared — Rumeenia 0:1
Leedu — Austria 2:0
Prantsusmaa — Serbia 2:1

8. alagrupp:
Montenegro  — Iirimaa 0:0
Itaalia — Gruusia 2:0

9. alagrupp:
Makedoonia — Holland 1:2
Island — Šotimaa 1:2