Fair Play
tabel on koostatud arvestades kõigi vastava riigi või jalgpalliliidu rahvuskoondiste ja klubide esinemisi UEFA poolt korraldatud võistlustel — koefitsendi kujunemisel on määravaks positiivne mängu suhtumine, võistkonna käitumine vastaste ja kohtuniku suhtes, publiku ja ametnike käitumine ning kollaste ja punaste kaartide arv, teatas EJL pressiteenistus Delfile.

Ajavahemikus 1. juunist 2005 kuni 31. maini 2006 sai ausa mängu kategoorias kõrgeima koefitsendi Rootsi, kellele järgnesid Soome, Belgia, Eesti, Läti, Holland, Norra, Šveits, Sloveenia, Wales ja Saksamaa. Kõigil nimetatud riikidel on ausa mängu koefitsent üle 8 punkti.

Tänu esikohale sai Rootsi alaliit täiendava koha UEFA karikavõistlustel. Ülejäänud 10 riiki, kelle koefitsent on üle 8, peavad ootama pühapäeval, 4. juunil kuni 21-aastate EM-võistluste finaali vaheajal toimuvat loosimist, mille tulemusel saavad lisakoha UEFA Cupi esimesse eelringi veel kaks riiki.

Juhul kui loosiõnn ka Eestile naeratab, teenib koha UEFA karikavõistlustel JK Tammeka Tartu. Et eelmisel aastal sai Eesti Meistriliiga Fair Play arvestus esikoha FC TVMK, kes aga tagas mulluse meistritiitliga koha UEFA Meistrite Liigas, saaksid õiguse lisakohale ausa mängu kategoorias teiseks jäänud tartlased.

Teistest riikidest pretendeerivad kohale IFK Mariehamn (Soome), KSV Roeselare (Belgia), FK Riga (Läti), NAC Breda (Holland), SK Brann (Norra), FC Aarau (Šveits), Haverfordwest County AFC (Wales) ja BV Borussia Dortmund (Saksamaa). Veel on selgumata Sloveenia võimalik esindaja.

Rootsi poolt teenitud lisakoht läks Eesti koondislase Kristen Viikmäe koduklubile Gefle IF.

2004/2005. aasta UEFA Fair Play edetabelis oli Eesti samuti 4. kohal ning pääses loosimisele. Siis oleks 2004. aasta Meistriliiga ausa mängu konkursi tulemuste põhjal lisakoha saanud JK Tulevik Viljandi, kuid toona loosiõnn eestlastele ei naeratanud.