Eesti asus tänast mängu kiiresti 1:0 juhtima, kui värava lõi juba avaminutil Trevor Elhi, vahendab jalgpall.ee

29. minutil lätlased viigistasid Jurijs Arhipovsi löögist ja poolajale mindigi 1:1 viigiseisult. Teise poolaja 58. minutil tõi Eestile võidu Kevin Rääbise tabamus.

„Meie kella järgi sündis värav juba 7. sekundil!“ ütles U-17 koondis peatreener Frank Bernhardt.

„Kolm mängijat osalesid palli lahtisöötmisel, pikk diagonaaltsenderdus ette, palli mahavõtmine ja pealelöök,“ kirjeldas ta.

„Mind teeb eriti uhkeks see, et rääkisime sellest kombinatsioonist, harjutasime treeningul ning viisime ka mängus ellu. See sisendab mängijatesse usku. Meeskonnana tegime üldse igati hea esituse.“

Bernhardt sõnas, et esimese 25 minuti jooksul oli Eesti esitus parem. Seejärel hakkasid aga ka lätlased üha rohkem keskelt läbi murdma ning jõudsid 29. minutil viigini. Teine poolaeg algas võrdselt, kuid mida aeg edasi, seda rohkem Eesti domineeris.

„Mängisime agressiivselt ja kiirelt, sööt käis kiirelt — sellist esitust ma tahangi näha ja seda treenerid mängijatele õpetavad,“ lausus Bernhardt ja lisas: „Usun, et sellest võistkonnast tuleb midagi tuleviku jaoks. Meil on piisavalt mängijaid, saame rahulikult vahetusi teha, ärakukkumisi ei teki. Võrdseid on palju, mõned head mängijaid ei pääsenudki koondisesse.“

Enne mai alguses toimuvat Balti turniiri soovib U17 koondis veel sõprusmänge pidada.

„Peame siiski mõistma, et tegu oli alles aasta esimese sammuga, positiivse sammuga. Oktoobris toimuva valiksarjani on pikk tee, aga kui me jätkame edasi liikumist samas tempos, siis pole põhjust valikturniiri karta,“ selgitas U17 koondise juhendaja.

Eesti U17 koondis Läti vastu:

1-Vadim Gurnik, 2-Bert Klemmer, 3-Artur Pikk (61. 17-Oskar Kaldvee), 4-Taavi Viikna (45. 13-Kevin Rääbis), 5-Pavel Jablokov, 6-Krister-Kaspar Rannamaa, 7-Andreas Raudsepp, 8-Karl-Eerik Luigend (45. 16-Sander Mikk), 9-Trevor Elhi (45. 15-Frank-Leander Saunanen), 10-Richard Leht (61. 14-Kevin Ingermann), 11-Dmitri Knjazev (75. 18-Karl Ivar Maar).