Paides toimunud esimese päeva kohtumises alustas ilma mitme põhikaitsemängijata Eesti kohtumist Türgi vastu korralikult, kuid poolaja lõpus vajuti vastase surve alla. Avapoolaja viimase veerandtunni jooksul lõid türklannad kolm väravat ning läksid vaheajale 3:0 eduseisus.

„Vastased olid meist füüsiliselt üle, väsisime ära,“ tunnistas Eesti koondise peatreener Aivar Lillevere. „Paljud asjad pannaksegi paika viimase 10-15 minutiga, isegi üleminutitega. Meil on veel pikk tee minna,“ märkis esimest korda naiste koondist juhtinud mees.

Teise poolaja alguses sai Eesti oma mängu paremini käima ning kohtumine püsis võrdsena. Eesti mäng lagunes taas viimastel minutitel: vastased lõid viimase 10 minutiga taas kolm väravat.

„Loomulikult oleme pettunud. Nii suurt kaotust ei oodanud,“ tõdes Aivar Lillevere. „Teisel poolajal saime kuni 80. minutini hakkama, suutsime vastast suruda, kuid siis sai jaks otsa. Füüsilise ärakukkumisega koos vajus ka meie vaim. Vastane ületas meid võimsusega, enamus õhupalle läks nende saagiks.“

Lillevere vaatab tulevikku siiski positiivselt: „Tööd on vaja teha! Mängijad üritasid täita neile antud ülesandeid nii palju, kui see võimalik oli. See on positiivne.“

Järgmised kohtumised UEFA egiidi all toimuval rahvusvahelisel sõprusturniiril peetakse pühapäeval, 29. juunil kell 17.00, mil Rakveres on vastamisi Türgi ja Horvaatia ning Paides Eesti ja Malta.

Turniir peetakse 27. juunist kuni 2. juulini Paides ja Rakveres. Sissepääs kõikidele kohtumistele on tasuta.

Eesti koondis mängus Türgi vastu:

1-Eneli SARV, 2-Varje TUGIM, 5-Margarita ZERNOSEKOVA, 7-Anastassia MORKOVKINA (82. 10-Anzelika AHMETŠINA), 8-Kaire PALMARU (46. 15-Aljona SASAVA), 9-Ave PAJO, 11-Kaidi JEKIMOVA, 13-Berle BRANT (46. 18-Olga TŠUIKO), 14-Maarija MIKIVER, 16-Kätlin HEIN, 17-Kethy ÕUNPUU.