Peatreeneri kohusetäitja Aivar Lillevere sõnul mängib naiskond uue taktika järgi, teatas Eesti Jalgpalli Liit.

Lillevere valikus on 18 mängijat. Erinevatel põhjustel ei saanud seekord koondisega liituda Hannaliis Jaadla, Monika Vehlmann, Stanislava Russakova ja Pirjo Peterson. Mullune Eesti parim naisjalgpallur Reelika Vaher on aga koondises mängimisest loobunud.

“Mängime uue taktika järgi,” avaldas peatreeneri kohusetäitjana debüteeriv Aivar Lillevere. “Eesmärk on kindlasti kokkumängu harjutamine, et meie uus taktikaline plaan hakkaks toimima. Samuti on oluline üksteise tundmaõppimine: mul endal on ju ees esimene mäng. Ühtlasi saame valmistuda ka juuli lõpus toimuvaks Balti turniiriks.”

Naiste koondiste Balti turniir toimub 24.–26. juulini Valmieras.

Lillevere on toonud võistkonda mitmeid uusi mängijaid, eriti just nooremaid.

“Fakt on see, et noorematel tuleb alati silm peal hoida,” märkis ta.

27. juunist kuni 2. juulini Paides ja Rakveres toimuval rahvusvahelisel naiste jalgpalliturniiril osalevad Eesti, Horvaatia, Malta ja Türgi koondised. Avakohtumises on reedel, 27. juunil kell 14:00 Paide Ühisgümnaasiumi staadionil vastamisi Horvaatia ja Malta, kell 18:30 mängivad samas Eesti ja Türgi. Sissepääs kõikidele kohtumistele on tasuta.

FIFA naiste jalgpallikoondiste edetabelis asub Eesti 87., Horvaatia 48., Malta 99. ja Türgi 70. kohal. Ühtekokku on edetabelis 150 koondist.