Pühapäeval Hamburgis Türgiga viiki mänginud Eesti asus Uus-Meremaa vastu juba kolmandal mänguminutil juhtima, kui palli saatis külalismeeskonna väravasse Ragnar Klavan. Uus-Meremaa viigistas aga 27. mänguminutil Danny Hay väravast ja kõik edaspidised Eesti koondise üritused oma käesoleva aasta võiduarve avada luhtusid. Kohtumine lõppeski 1:1.

Eesti koondise peatreener Jelle Goes sõnas mängu järel, et meeskond ei mänginud just halvasti, kuid siiski pakkus kohtumine tema jaoks rohkem pettumust kui rahulolu. “Kohtumist alustasime väga hästi. Kristen Viikmäe kaudu toimus kaks ilusat äärerünnakut, millest ühe järel sündis ka värav,” kommenteeris Goes. “Seejärel jäi aga meie mäng seisma. Hoidsime liigselt palli ja meie söödud ei viinud kuhugi.”

Viikmäe, kelle jaoks oli kolmapäevane mõõduvõtt Eesti koondise särgis sajas, sõnas kohtumise järel, et natuke andis tunda ka väsimus Türgiga mängust. “Kahjuks me peale kiiret avaväravat kustusime. Teravusi enam ei suutnud luua.”

Neli aastat tagasi Tallinnas peetud kohtumises oli Eesti Uus-Meremaad 3:2 võitnud. Pühapäeval seisab FIFA jalgpalliriikide edetabelis 118. kohal paikneval Uus-Meremaal ees mäng valitsevate maailmameistrite brasiillastega. Eesti hoiab hetkel Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA edetabelis 77. kohta.

Uus-Meremaa jalgpallikoondis on korra mänginud ka MM-finaalturniiril (1982. aastal) ning kahel korral Konföderatsioonide karikavõistlustel (1999. ja 2003. aastal).

Koondiste koosseisud:
Eesti: Artur Kotenko, Teet Allas, Andrei Stepanov, Enar Jääger, Dmitri Kruglov, Aleksandr Dmitrijev, Kristen Viikmäe (73. Sergei Terehhov), Joel Lindpere, Tarmo Neemelo, Vjatšeslav Zahovaiko (66. Konstantin Vassiljev), Ragnar Klavan.

Uus-Meremaa: Ross Nicholson, David Mulligan, Jarrod Smith, Danny Hay, Che Bunce, Ivan Vicelich, Chris Killen, Raf De Gregorio, Adrian Webster, Chris Bouckenooghe, Michael Wilson.