Vaata mängu pildigaleriid siit.

Mängu käik:
Eesti alustas agressiivselt ja aukartust tugeva vastase ees ei tundnud. Esimesed veerand tundi on kulgenud mäng võrdsete meeskondade duellina. Türgi püüab kasutada kiireid ääre poolkaitsjaid, kuid Eesti kaitse on siiani pidanud. Nurgalöökide ajal on kindlalt oma trahvikasti siiani puhtaks löönud Raio Piiroja.

Alates viieteistkümnendast minutist hakkas Türgi vaikselt kohtumist domineerima, saades oma söödumängu käima. 21. minutil jõuti ka mängu ohtlikuima momendini, kui Hakan Balta tegi vasakult äärelt pika spurdi ja pääses karistusalast terava nurga alt löögile. Eesti õnneks tabas löök vaid posti.

24. minutil ebaõnnestus Eesti kaitseliini üritus tekitada kunstlikku suluseisu ja Türgi ründaja Halil Altintop pääses meie puurivahi Pavel Londakuga üks-ühe vastu. Taas oli Eestil õnne ja skoor jäi avamata.

38. minutil sai Altintop paremalt äärelt hea tsenderduse ja pääses löögile, kuid eestlaste õnneks pealelöök ebaõnnestus.

42. minutil kattis Türgi vasakkaitse ära trahvikasti jooksnud Andres Operi suluseisu ja meie esiründaja jäi Vladimir Voskoboinikovi söödu järel väravavahiga üks-ühe vastu. Operi löök lendas kahjuks mööda.

Avapoolaeg lõppes 0:0 viigiga.

Teise poolaja kümnendal minutil teenis Eesti nurgalöögi, mille käigus pääses meie keskkaitsja Alo Bärengrub peaga löögile. Volkan Demirel aga ei vääratanud ja noppis palli kindlalt.

58. minutil sai Türgi juba oma kaheksanda nurgalöögi. Raio Piiroja sai pea vahele, kuid pall maandus karistusalast väljas olnud Sabri Sarioglu ette, kes lõi kaugelt ühe puutega võimsa pommlöögi. Londak tõrjus.

62. minutil sai Halil Altintop juba kolmanda väga hea väravavõimaluse, kui Eesti kaitse eksimuse järel pääses Londakuga üks-ühe vastu. Hea söödu saanud Schalke ründaja otsustas minna ühe puutega löögi peale ja lõi eestlaste õnneks mööda.

72. minutil pääses Konstantin Vassiljev vabalt kauglöögile, kuid kahjuks lendas pall üle värava.

78. minutil mängis Türgi ilusa kombinatsiooni ja arutas Eesti kaitseliini lahti. Paremalt tulnud tsenderduse suunas Altintop värava ette spurtinud Yusufile, kes lõi aga täiesti vabalt positsioonilt üle.

84. minutil andis vahetusest sekkunud Sander Puri paremalt äärelt hea tsenderduse ja Andres Oper võitles end löögipositsioonile — Eesti ründaja peaga löök vuhises aga üle värava. Minut hiljem sai nurgalöögi ajal Raio Piiroja peaga löögile, kuid ka see löök lendas mööda.

Türgi viis viimastel minutitel suured jõuad ette ja Eestil tekkis kontrarünnakutest ridamisi võimalusi. Dimtri Kruglovi kauglöök 88. minutil riivas posti, kaks minutit hiljem lendas Sergei Zenjovi kauglöök üle värava.

Lisaminutitel tegi ühe supertõrje veel ka Pavel Londak. Kohtumine lõppeski tulemusega 0:0 ja Eesti avas oma punktiarve MM-valiksarjas.

Kahes viimases MM-valikmängus endale kokku kümme väravat lüüa lasknud ja ise kuival püsinud Eesti saatis algrivistuses platsile koosseisu Pavel Londak, Dmitri Kruglov, Raio Piiroja, Alo Bärengrub, Tihhon Šišov, Ragnar Klavan, Konstantin Vassiljev, Aleksandr Dmitrjev, Martin Vunk (76. Sander Puri), Andres Oper ja Vladimir Voskoboinikov (63. Sergei Zenjov).

Seejuures tegi Eesti peatreener Tarmo Rüütli veel täna ühe vangerduse, tuues haigestunud Enar Jäägeri asemele algkoosseisu Tihhon Šišovi.

Türgi algkoosseis: Volkan Demirel, Servet Cetin, Hakan Balta, Ibrahim Kas, Sabri Sarioglu, Arda Turan, Mehmet Aurelio, Kazym Kazim, Halil Altintop, Ayhan Akman, Nuri Sahin.

Euroopa 5. valikgrupi tabeliseis:

meeskondvõiteviikekaotusipunkteväravate vahe
Hispaania4--12+9 (10:1)
Türgi22-8+3 (5:2)
Belgia2117+2 (7:5)
Bosnia2-26+8 (12:4)
Eesti-131-11 (2:13)
Armeenia--4--11 (1:12)

MM-valikmängud, 15.10:
1. valikgrupp:
Malta — Ungari 0:1
Portugal — Albaania 0:0

2. valikgrupp:
Läti — Iisrael 1:1
Luksemburg — Moldova 0:0
Kreeka — Šveits 1:2

3. valikgrupp:
Tšehhi — Sloveenia 1:0
Slovakkia — Poola 2:1
Põhja-Iirimaa — San Marino 4:0

4. valikgrupp:
Venemaa — Soome 3:0
Saksamaa — Wales 1:0

5. valikgrupp:
Bosnia — Armeenia 4:1
Eesti — Türgi 0:0
Belgia — Hispaania 1:2

6. valikgrupp:
Horvaatia — Andorra 4:0
Valgevene — Inglismaa 1:3

7. valikgrupp:
Leedu — Fääri saared 1:0
Austria — Serbia 1:3

8. valikgrupp:
Gruusia — Bulgaaria 0:0
Iirimaa — Küpros 1:0
Itaalia — Montenegro 2:1

9. valikgrupp:
Norra — Holland 0:1
Island — Makedoonia 1:0