Kui varem on mitu Eesti jalgpallikohtunikku teenindanud erinevate vanuseklasside Euroopa meistrivõistluste finaalturniire ning kahel korral ka EM-finaali, siis nüüd määras FIFA Maaren Olanderi ametisse 28. oktoobrist kuni 16. novembrini Uus-Meremaal toimuval U-17 tüdrukute MM-finaalturniiril, teatab EJLi pressiteenistus.

Olander oli üks viiest Euroopa väljakukohtunikust, kes MM-finaalturniirile määrati. Milliseid mänge ta Uus-Meremaal teenindab, pole veel teada.

Lisaks MM-finaalturniirile määras UEFA Olanderi ja teise Eesti naiskohtuniku Pille Raadiku teenindama 9.–14. oktoobrini Ukrainas toimunud UEFA Women’s Cupi ehk naiste Meistrite Liiga alagrupiturniiri. Olander ja Raadik olid ametis FCR 2001 Duisburg (Saksamaa) – Naftokhimik (Ukraina), Br¸ndby IF (DEN) – Naftokhimik (Ukraina) ja Naftokhimik (Ukraina) – Levante UD (Hispaania) matšides.

Olander koos abikohtunike Jaanus Mutli ja Rein Pajunurmega teenindasid 1. oktoobril Baselis toimunud naiste EM-valiksarja mängu Šveits – Saksamaa.

FIFA kategooria kohtunik Hannes Kaasik ja abikohtunik Sten Klaasen teenindasid 2.–7. oktoobrini Valgevenes toimunud U-19 noormeeste EM-valikturniiri kohtumisi. Eesti kohtunikud tegutsesid Ðveits – Valgevene, Valgevene – Hispaania ja Hispaania – Ðveits mängudes.

Kaasik koos abikohtunike Jaanus Mutli ja Dmitri Vinogradovi ning neljanda kohtuniku Sten Kaldmaga teenidavad 19. novembril peetavat MM-valikmängu San Marino – Tðehhi Vabariik.

Kaldma ning abikohtunikud Hannes Reinvald ja Dmitri Vinogradov ning neljas kohtunik Kristo Tohver teenindasid 2. oktoobril toimunud UEFA Cupi kohtumist AFC Unirea Urziceni (Rumeenia) ja Hamburger SV (Saksamaa) vahel.

Lisaks mõistab Eesti kohtunikebrigaad õigust ka 25. oktoobril Riias peetaval TrioBeti Balti Liiga finaalil, kus on vastamisi Riia Skonto ja FBK Kaunas. Selle mängu peakohtunik on Hannes Kaasik ning abikohtunikud Jaanus Mutli ja Hannes Reinvald. Neljas kohtunik on Lätist.