EJLi juhatus alustas sobiva treeneri otsimist ühest juhtivast vutiriigist, FIFA naiste edetabelis 5. kohta hoidvast Norrast. Uue inimese ülesandeks saab olema naiste jalgpalli kontseptsiooni loomine ja elluviimine ning koondiste juhendamine.

„Kui aastaid tagasi palkasime meeste koondisele esimese välismaalasest peatreeneri ja eelmisel aastal võtsime noorte jalgpalli koordineerima sakslase Frank Bernhardti, siis nüüd astume analoogse sammu ka naiste jalgpallis – toome kogemusi ja teadmisi väljastpoolt, et jalgpalli edasi viia,” märkis EJLi president Aivar Pohlak. Uus spetsialist tahetakse leida veebruari alguseks.

„Tahame pöörata naiste jalgpallile järjest rohkem tähelepanu, loodame, et uus treener annab oma värske pilguga palju juurde – nii saavad meie mängijad ja treenerid juurde hinnalisi teadmisi. Mul on hea meel, et saime otsusele laiapõhjalise toetuse, seda ka mängijate hulgast,” selgitas Pohlak.

EJLi president lisas, et senine naiste koondise peatreener Jüri Saar tegi oma tööd hästi ja suure pühendumusega. „Hindame tema ja tema abiliste poolt tehtut ning usun, et nii nagu meeste jalgpallis tuleb ka naiste poolel kunagi taas aeg, kui jätkame eestlasest peatreeneriga – praegu on selge, et terve meie jalgpall on ise selles vallas õpipoisi rollis.”

Uue näo sai ka EJLi Naiste jalgpalli komisjon, kuhu hakkavad kuuluma EJLi peasekretär Tõnu Sirel, endine naiste koondise mängija ja praegune Euroopa tippkohtunik Maaren Olander, Põlva FC Lootose esindaja Indrek Käo ja JK Tallinna Kalevi juhatuse liige Raimo Nõu.