Platini vastaskandidaat, alates 1990. aastast UEFA president olnud Lennart Johansson kogus 23 häält.

“Meil on hea meel, et meie poolt toetatud kandidaat sai valimistel võidu ja et napi võidu juures oli Eesti Jalgpalli Liidu roll märkimisväärne,” lausus EJLi asepresident Aivar Pohlak.

“Usume, et Michel Platini ja tema positiivne energia toovad UEFA tagasi teele, kus valimistel mandaadi saanud inimesed ka vastutavad organisatsiooni tegevuse eest, ning et Platini jalgpalliarmastus ja mõistus hoiavad alles neid positiivsed väärtusi, mis UEFA-l täna on,” selgitas Pohlak.

“Nagu ma ka varem olen öelnud, on Lennart Johansson väga inimlik inimene, kuid miinuseks presidendikandidaadina oli kõrge vanus ja asjaolu, et Johanssoni inimlikkuse varjus oli protsesse ilma vastutuseta suunavate nö hallide kardinalide mõju UEFA sees hakanud muutma organisatsiooni käitumist halvas suunas. Eesti Jalgpalli Liidu delegatsioon palus hääletamispäeva eelõhtul UEFA tegevjuhi Lars-Christer Olssoni audientsi, kus andsime teada, et hääletame Platini poolt ning selgitasime oma otsuse tagamaid,” rääkis Pohlak.

Eesti Jalgpalli Liidu delegatsiooni koosseisus viibisid 31. UEFA Kongressil asepresident Aivar Pohlak, aupresident Peeter Küttis ning peasekretär Tõnu Sirel.