kell 14:00 A. Le Coq Arenal TALLINNA FC FLORA — VILJANDI JK TULEVIK

Esimene omavaheline kohtumine sel aastal: 2:1

“Viljandi vastu on meil alati raske mängida. Meie eesmärk on saada punkte, et mitte lasta esikolmikut enda eest kaugele ära,” lausus FC Flora peatreener Pasi Rautiainen.

Flora poolkaitsja Sergei Mošnikov tõdes, et sõltumata vastasest on kõik mängud raske. “Nii ka eelseisev kohtumine, kuid siiski läheme mängima võidu peale,” märkis ta.

“Siin ei ole midagi kommenteerida — üks on suur klubi ja meie oleme nende kõrval ikkagi väga väikesed,” võrdles ennast Floraga JK Tuleviku peatreener Marko Lelov.

“Nagu Flora — Viljandi mängudel ikka üritame anda endast parima. Floral ei ole viimasel ajal hästi läinud, eks see annab meile innustust juurde,” rääkis Tuleviku ründaja Aleksander Saharov.

Peakohtunik Urmo Visnapuu, abikohtunikud Aivar Gutmann, Rein Pajunurm
Mängukeelud: Gert Kams (FC Flora)

kell 14:00 Lasnamäe Spordikeskuse kunstmuruväljakul LASNAMÄE FC AJAX — TALLINNA FC TVMK

Esimene omavaheline kohtumine sel aastal: 1:7

“TVMK on väga tugev ja tehniline vastane ning see sunnib meid mängima tähelepanelikult igal mänguhetkel,” sõnas FC Ajaxi president Boriss Dugan.

Ajaxi ründaja Konstantin Televinov lisas: “Meie noor ja sõbralik meeskond soovib sellest mängust ainult positiivset tulemust, aga kohtumine näitab, kas see tuleb välja või mitte.”

FC TVMK peatreener Vjatšeslav Smirnov nentis, et endiselt on mitmed tema hoolealused traumaga hädas. “Kuidagi ei tahaks maikuu lõpus jälle kunstmurul mängida. Kuid mängida tuleb ja tuleb mängida edukalt,” lausus ta.

“Kui võrrelda treeningkoormusi ja sisu, siis peaksime küll võitma,” märkis TVMK kaitsja Aleksandr Volodin.

Peakohtunik Sten Kaldma, abikohtunikud Hannes Reinvald, Jaanus Mutli

kell 17:00 Pärnu Kalevi staadionil PÄRNU JK VAPRUS — NARVA JK TRANS

Esimene omavaheline kohtumine sel aastal: 0:2

“Meil pole kaotada midagi, paneme täiega,” lubas JK Vapruse peatreener Kalev Pajula.

“Eelmisest kahest mängust lootsime punkte saada, kuid see meil ei õnnestunud. Võtame ühe mängu korraga ja püüame anda endast parima,” ütles Vapruse kaitsja Gert Olesk.

JK Transi peatreener Valeri Bondarenko meenutas eelmist omavahelist mängu: “Eelmine mäng Pärnuga näitas, et nad tunnevad ennast väga enesekindlalt ja püüavad näidata head mängu.”

Piirilinna klubi poolkaitsja Aleksandr Dubõkin lisas: “Vastasmeeskonnal on kangekaelne iseloom. Väljakul mängivad nad väga distsiplineeritult ja ennastohverdavalt.”

Peakohtunik Hannes Kaasik, abikohtunikud Ülo Kikas, Sten Klaasen
Mängukeelud: Ranet Lepik (JK Vaprus)

kell 17:00 Tartu Tamme staadionil TARTU JK MAAG TAMMEKA — FC KURESSAARE

Esimene omavaheline kohtumine sel aastal: 2:0

“Kodus peame kindlasti võitma. Kerge kindlasti ei tule. Kuressaare võttis tugeva 3:0 võidu Pärnu vastu, nad on praegu päris ohtlikud. Kardan, et ei tule kiire mäng. Ma arvan, et sellel, kes valdab rohkem palli, on eelis,” kommenteeris JK Maag Tammeka peatreener Sergei Ratnikov.

“Tahaks võtta maksimaalsed kolm punkti,” sõnas tartlaste poolkaitsja Taivo Kask. “Kuressaare on päris tugev vastane, midagi lihtsalt ei tule, aga tahaks ikka oma võtta. Ma arvan, et soe ilm ja pikk sõit ei saa neile takistuseks, kõik tahavad võita. Meie meeskonna meeleolu on positiivne, kõik on väga hästi häälestatud, väga motiveeritud ja tahavad võita.”

FC Kuressaare peatreener Jan Važinski tõdes, et Tartus on alati raske mängida. “Tammeka on kindel, kuid me valmistume tõsiselt. Loodame, et ka meil on omad šansid,” selgitas Važinski.

“Raske mäng tuleb. Meil on enne kohtumist pikk reis, aga üritame ja vöitleme löpuni,” lubas Saaremaa klubi kaitsja Janek Meet.

Peakohtunik Kristo Tohver, abikohtunikud Eduard Rõžov, Dmitri Vinogradov

kell 17:00 Kadrioru staadionil TALLINNA FC LEVADIA — JK TALLINNA KALEV

Esimene omavaheline kohtumine sel aastal: 0:1

FC Levadia treener Igor Prins: “Taas on tulemas raske ja eeldatavalt võitluslik mäng. Eelmises omavahelises kohtumises lasime vastasel end üllatada, nüüd on meil võimalus revanšiks. Ürtiame mängida oma mängu ja kolm punkti tabelisse juurde võidelda.”

Levadia ründaja Ats Purje: “Meeskonna eesmärgiks on võit, üritan sellesse väravate näol oma panuse anda.”

JK Tallinna Kalevi peatreener Aavo Sarap: “Korralik treening enne võtmemänge. Kuigi aega ja ruumi on tegutsemiseks märksa vähem, kui mõned voorud tagasi, üritame selgi laupäeval ka ise rohkem palliga mängida. Tartlaste vastu jäime eelmisel nädalavahetusel küll punktita, aga just mängu ehitamise poole pealt oli areng esimese ringiga võrreldes märgatav. Katsume siit veel mõned sammukesed edasi teha, et oleks võimalik Meistriliigasse püsimajäämine juba enne jaanipäeva lõplikult ära vormistada.”

Tallinna Kalevi kaitsja Marek Kahr: “Ei julge midagi ennustada. Raskeks läheb. Saame sauna või paneme uue paugu. Arvata võib, et seekord on Levadiat üllatada kindlasti veel raskem kui aprillis.”

Peakohtunik Ain Karutoom, abikohtunikud Neeme Neemlaid, Sergei Kuzmitšev
Mängukeelud: Siim Kärson (JK Tallinna Kalev)