Saksa-Hispaania perest pärit Castro ülemineku teeb märkimisväärseks tõsiasi, et tegu on Bayeri enda kasvandikuga. Kui Bayeri noortemeeskonnad sisse arvestada, mängis ta Leverkusenis kokku 16 aastat.

"Tahtsin anda oma karjäärile uue tõuke. Kuid see polnud kerge otsus," sõnas Castro, kelle hinnaks kujunes väidetavalt 12 miljonit eurot.

"Leverkusenis veedetud aastad olid fantastilised ning see klubi jääb minu südamesse igaveseks," lisas ta.

Castro soovist klubi vahetada võib aru saada, sest vaatamata Leverkuseni kuulumisele Saksamaa tippklubide hulka, ei võitnud ta pikkade aastate jooksul meeskonnaga ainsatki tiitlit. Leverkuseni paremateks saavutusteks jäid tema ajal 2009. aastal Saksa karikafinaali jõudmine ning kaks aastat hiljem Bundesligas teise koha saamine.  

Leverkusenis 286 liigamänguga 25 väravat löönud Castro on esindanud viiel korral ka Saksamaa koondist, kuid pärast 2007. aastat talle koondisekutset saadetud pole.

Castro, kes võib mängida nii kaitsja kui lõhkuva poolkaitsja positsioonil, täidab suure tõenäosusega Dortmundis Ilkay Gündoganist tühjaks jääva koha keskväljal. Gündogan otsustas nimelt lepingut Dortmundiga mitte pikendada (praegune kehtib kuni 2016 suveni) ning lahkub klubist ilmselt sel suvel.