80 000 pealtvaataja ees mänginud koduvõistkond alustas hästi. Juba 11. minutil kasutas vastaste eksimuse ära Dortmundi suve suurim ost Marco Reus. Eelmisel aastal Borussia Mönchengladbachis mitmetele teistelegi tippklubidele silma jäänud mängumees lõpetas rünnaku täpse löögiga.

Esimesel poolajal rohkem väravaid ei sündinud, kuigi nii kiirrünnakutest kui karistuslöökidest tekkis Dortmundil mitmeid häid võimalusi. Ei saa kiitmata jätta ka külalisvõistkonda, kes kohati päris ohtlikult nõelas ja kord postigi tabas.

Teisel poolajal jätkus lahtine mäng, kus mõlemal meeskonnal jagus häid võimalusi. Dortmund pole hooaja alguseks jõudnud veel eelmise aasta vormi, aga märke sinna jõudmiseks on küllaga. Reus oli selgelt kõige nähtavam mängija mõlemal poolajal, liikudes põhiliselt keskväljal, ent kasutades kohati ka ääri. Just tema teenis meeskonnale heast kohast mitu karistuslööki.

75. minutil õnnestus Bremenil kõigele vaatamata viigistada, värava lõi Tšehhi koondist EM-il esindanud mustanahaline Tšehhi-Etioopia päritolu paremkaitsja Theodor Gebre Selassie, kes palli peaga osavalt väravasse saatis.

Kolm minutit hiljem, 78. mänguminutil tegi Dortmund vahetuse ja lasi väljakule Reusi koondise- ja klubikaaslase Mario Götze. 20-aastane supertalent, kes otsustas ahvatlevatele pakkumistele mujalt ära öelda ja tuleviku Dortmundiga siduda, vajas vaid kolme minutit, et kodumeeskond taas juhtima viia. 81. minutil tegid suurepärase eeltöö sakslase väravale poolakad Kuba (Jakub Błaszczykowski) ja Robert Lewandowski, kes kiirete söötudega palli kaitsjate taha Götzele toimetasid ja temal muud teha ei jäänud, kui väravavaht üle mängida.

Seega Dortmund alustas uut liigahooaega üle kivide ja kändude võidukalt. Teised Bundesliga avavooru kohtumised peetakse homme ja ülehomme.