Hleb tegi täna kaasa mängu viimased 20 minutit. Nagu mees isegi tõdes, on oluline reedel Soome vastu hästi mängida. Ometi ei jätnud ta kiitmata siinset publikut ja staadionit.

Ent nüüd veidi Hlebist ja tema karjäärist. Euroopa tippklubide vaatevälja kerkis poolkaitsja Stuttgartis mängides, maailmakuulsaks sai ta aga 2005. aastal Londoni Arsenaliga liitudes. Peale kolme õnnestunud aastat Londoni klubis võttis valgevenelane vastu Barcelona pakkumise.

Kataloonia klubis ei leidnud Hleb head kontakti meeskonna toonase peatreeneri Pep Guardiolaga, tunda andis ka kõva meeskonnasisene konkurents keskväljal. Hleb otsustas, et tahab oma paremad jalgpalluriaastad viibida väljakul ning piirdus Barcelonas ühe aastaga, kuigi leping lubanuks tal suurklubis viibimist nautida neli aastat.

Barcelonast lahkus Hleb 2009. aastal ja sellest ajast kuni tänaseni on ta esindanud viite klubi. Keskväljamaestro jõudis eelmisel suvel tagasi sinna, kust kõik algas: Borisovi BATE-sse.

BATE-ga hoitakse Valgevene meistrivõistlustel 11 vooru järel teist kohta, viimase kalendriaasta suurimaks sündmuseks oli meeskonnal aga Meistrite Liiga alagrupiturniiril Müncheni Bayerni, hilisema võitja, alistamine. "See oli fantastiline päev ja jääb igaveseks meie klubi ajalukku," tõdes Hleb täna, mil antud mängust on möödunud juba kaheksa kuud.

Küsimusele, ega Arsenali peatreener Arsene Wenger Hlebile hiljuti helistanud pole, vastas mängumees: "Nüüd on hilja nii kõva tasemega meeskonda tagasi minna, aga seal veetsin ma oma karjääri paremad aastad. Tead, läheksin sinna praegu mängima kasvõi tasuta." 

Tuleb tunnistada, et kuigi Hleb täna 20 mänguminutiga mägesid ei liigutanud, mõjus ta hiljem ajakirjanikega suheldes äärmiselt sümpaatsena ning kui ei teaks, siis ei usuks, et niivõrd tagasihoidlik võiks olla mees, kes mänginud karjääri jooksul nii Arsenalis kui Barcelonas.

Intervjuu Aleksandr Hlebiga: