Juba varahommikul võis Helsingi kesklinnas näha paljusid ühe või teise meeskonna poolehoidjaid. Tõsi, Arsenali särkidega fänne on siin võrreldes Manchesteri klubiga umbes 10 korda (!) enam. Ilmselt pole põhjust vaja kaugelt otsida - Arsenal on olnud viimastel kümnenditel selgelt edukam, City oli aga pikalt linnarivaali Unitedi varjus.

Ka eestlasi on Helsingisse tulnud tänase mängu pärast palju. Kell 10:40 Soome pealinna saabunud Viking Line oli väljamüüdud ning oma osa oli selles kindlasti ka jalgpallisõpradel. Delfi ja Eesti Päevaleht rääkis mõned tunnid enne mängu seitsmeliikmelise grupiga Tallinnast, kellest kuus tulid Arsenalile ning üks Man Cityle pöialt hoidma.

"Kui kaks nii kõva meeskonda tulid meile nii lähedale mängima, siis patt oleks olnud tulemata jätta," tõdes Arsenalile pöialt hoidev Timo, kes varem välisriikides jalgpalli vaatamas pole käinud.

Seda, et mängu vastu oli suur huvi ning odavamad piletid müüdi väga kiiresti ära, sai omal nahal tunda ka Timo koos sõpradega. "Pileti eest pidime maksma muidugi päris palju, 70 eurot. Kõige odavamatest piletitest (30-eurosed - toim) jäime ilma, kuna need müüdi minutitega ära. Aga mis seal ikka, üks kord ju võib."

Eestist saabunud väikese grupi ainus City poolehoidja Raldo pidi tunnistama, et Arsenali särke on Helsingis tõepoolest rohkem, ka kauplustes. "Kesklinnas leidus vaid üks spordipood, kust City helesinist särki sai osta. Arsenali särke leidus seevastu iga nurga pealt. Ent mängu võidab Manchesteri meeskond, selles pole kahtlustki," on ta kindel.

Manuel Pellegrini juhendatav Manchester City mängib täna ilma ründaja Sergio Agüero ja keskkaitsja Matija Nastasićita. Arsenali peatreener Arsene Wenger annab täna puhkust ilmselt mitmele mehele, vigastuse tõttu jäävad eemale näiteks keskväljamees Tomas Rosicky ja äärekaitsja Nacho Monreal. Soomlaste huvi on aga seotud suuresti Arsenali paremkaitsja Carl Jenkinsoniga, kelle ema on soomlane. 21-aastane Jenkinson on esindanud nii Soome kui Inglismaa noortekoondiseid, kuid meeste seas langes tema valik suuremale ja tugevamale ehk Inglismaale.

Tegu on mõlema meeskonna viimase kontrollkohtumisega enne järgmisel nädalavahetusel algavaid Inglise meistrivõistlusi.

Kell 17.00 algavat mängu on võimalik otseülekandes vaadata Yle 1 telekanalil, kohtumise järelkajasid loe homme Delfist.