Jaanuaris Šveitsist Baselist 11 miljoni naelaga Chelseasse ostetud Salah sai Suurbritannia elamisloa haridusprogrammi põhiselt. Egiptuse haridusminister on aga programmi tühistanud, mis tähendab, et pallurit võidakse peagi oma kodumaad teenima kutsuda ning Chelsea ei saa selle ära hoidmiseks midagi teha.

The Independent kirjutab Egiptuse veebilehe King Fut infole tuginedes, et koondise direktor Ahmed Hassan on Salah'ga olukorrast rääkinud ning pallur oli uudist kuuldes šokeeritud.

"Salah' oli otsusest šokeeritud. Ta ütles mulle, et üritab Egiptust esindada parimal võimalikul moel. Kas see on riigi poolt parim vastus?" küsib Hassan.

Kui Salah peaks kodumaale naasma, ei tohi ta sealt lahkuda, kuniks sõjaväeteenistus pole läbitud. Egiptuses võetakse mehed aega teenima 12 kuuks kuni kolmeks aastaks.

Salah' jalgpallurikarjäär sõltub nüüd Egiptuse haridusministri ja Egiptuse jalgpalliliidu kohtumisest, kes üritavad välja selgitada, kas mehel on veel mingi võimalus Inglismaale jääda.

Salah on Chelsea's pidanud 11 kohtumist ning sahistanud võrku mängudes Arsenali ja Stoke City vastu. Egiptuse koondist on Salah esindanud 29 mängus ja löönud 17 väravat. 2012. aasta Aafrika karikavõistlustel nimetati ta Aafrika lootustandvamaks talendiks.