Sakslasest peatreeneri Frank Bernhardti juhendatavad Eesti U-19 vanuseklassi pallurid saavad EM-i eliitringi mängudes A. Le Coq Arenal kõigi kolmega võimeid võrrelda, tehes otsa lahti täna kell 19.30 algavas heitluses Saksamaaga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Saksamaa esindusse kuulub Bundesliga suurklubide põhikoosseisu noormehi.

Sama lugu on Eesti laupäevase vastase Hispaaniaga, kelle rivistuses leidub kõrgliiga ukse lahti löönud pallureid, aga ka Londoni Arsenali kuuluv Fran Merida.

Võib julgelt kihla vedada, et sakslaste ja hispaanlaste meeskonnas näeme nii Michael Ballacki kui ka David Villa suurte tegude jätkajaid ehk homseid supertähti.

Mida kujutab endast kolme külla tulnud tunnustatud vutiriigi järelkasvukoondise tase? Palun väga: Saksamaa on mullusuvine U-19 Euroopa meister, Hispaania teenetelehel leidub viis selleealiste EM-tiitlit (viimati 2007. aastal) ning Tšehhimaa tulevikutegijad rühkisid mullu EM-il poolfinaali!

Võitja pääseb suvel Ukrainas peetavale finaalturniirile kaheksa väljavalitu sekka.

Saksamaa koondise juhendaja Heiko Herrlich on endine tippmängija, kes pidas rahvuskoondises viis kohtumist ja triumfeeris 1997. aastal Dortmundi Borussia ridades UEFA Meistrite liiga võitjana.

Eduka mängijakarjääriga võib uhkeldada ka hispaanlaste juhendaja Luis Milla, kes kuulus  FC Barcelona, Madridi Reali ja CF Valencia esindusrivistusse ning pääses kolmeks kohtumiseks maa koondisse.

Herrlichi käe all jooksevad  väljakule Leverkuseni Bayeris Bundesliga-kogemusi korjanud poolkaitsja Toni Kroos ja ründaja Richard Sukuta-Pasu, Hannover '96 ridades  kõrgliigas pallinud kaitsja Konstantin Rausch ning Mönchengladbachi Borussias karastunud keskväljamees Tony Jantschke. Kas pole võimas tuumik?

24. juunil 19-aastaseks saav Kongo väljarändajate järeltulija Sukuta-Pasu lõi mullusel finaalturniiril Tšehhimaal kolm väravat, misjärel ajaleht Bild ristis hüüdnime Must Poldi kandva tumedanahalise nooruki Saksamaa uueks jalgpallisensatsiooniks.

Must Poldi ja teised

„Olen mustanahaline Podolski, meid eristab vaid nahavärv!" kuulutas Sukuta-Pasu uljalt usutluses Bildile, kui võrdles end Saksa A-koondise väravaküti Lukas Podolskiga.

Hispaanlastest mängib Fran Merida kõrval välisklubis veel ka ründaja Iago Falque, kes sõlmis mullu nelja-aastase lepingu Torino Juventusega. Seni on ta pidanud küll rahulduma harjutamise ja mängimisega Juve duubelrivistuses.

Tšehhide vahest tuntuim on Glasgow Celticu hingekirja kuuluv kaitsja Milan Mišun. Talle pakkus lepingut koguni AC Milan.

Eesti noortel läheb nii esinduslikus seltskonnas kas või ühe punkti teenimiseks ääretult raskeks.

Samas avaneb Inglismaa esiliigaklubi Derby Countyga profilepingu lävele jõudnud Henrik Ojamaal ja tema kaaslastel suurepärane võimalus enda oskuste näitamiseks talendiotsijatele.

Eesti jalgpalliliidu kinnitusel on tulevikutähti kaemas ja värbamas Londoni Chelsea, FC Barcelona, Madridi Reali, Hamburger SV, Hannover 96 ning Enschede Twente skaudid. Palun, Eesti noored vutimehed, ärge ainult värisege!

Jalgpall, U-19 EM-valikturniiri eliitringi 7. alaprupi mängud Tallinnas:

21.05. Hispaania - Tšehhimaa (K)

21.05. Saksamaa - Eesti (A)

23.05. Saksamaa - Tšehhimaa (K)

23.05. Eesti - Hispaania (A)

26.05. Hispaania - Saksamaa (K)

26.05. Tšehhimaa - Eesti (A)

K - Kadrioru staadion, A - A. Le Coq Arena.

•• 21. juulist 2. augustini Ukrainas peetavale kaheksa meeskonna finaalturniirile pääseb vaid alagrupi võitja.