Samas on tegemist ainult esialgse lahendusega, sest senine kapten John Terry on vigastatud, ja Capello on teatanud, et ei kavatse enne Andorraga toimuvat mängu kindlat kaptenit paika panna, kirjutab BBC.

Andorraga mängib Inglismaa 6. septembril ja see on ka inglaste 2010. aasta MM-i kvalifikatsioonimängude avalöögiks. Seega jääb Capellole veel piisavalt aega erinevate kaptenitega eksperimenteerimiseks.

“Gerrard on oluline, sest ta on hea söötja ja suudab kaasmängijaid inspireerida, ” selgitas Capello oma valikut.

“Oluline on rääkida mängijatest, kes mängivad homme, mitte neist, kes ei mängi,” vastas Capello küsimustele, mis puudutasid tema otsust praegu David Beckhamit koondisesse mitte kutsuda.

Väidetavalt on uus peatreener keelanud mängijatel kasutada mobiiltelefone, kutsunud neid nende perekonnanimede järgi ning on kärpinud mängijate võimalusi oma naiste ja tüdruksõpradega mängudele eelneval ajal kokku saada.

Capello tunnistas, et on pannud paika teatavad reeglid, mille järgimist ta ka jälgib.

“Me peame looma töise õhkkonna ja seetõttu ma ka leidsin, et teatavad reeglid on vajalikud,” selgitas Capello.

Pressikonverentsil kasutas Capello tõlgi abi ning üks reporteritest palus tal vastata inglise keeles.

“Ma räägin teiega inglise keeles siis, kui saan kindel olla, et tean kõikide sõnade täpset tähendust, sest ajakirjandus väänab sõnu hea meelega ja ma olen lihtsalt ettevaatlik,” ütles Capello vastuseks.

“Mängijatega saan ma palju vabamalt suhelda — ma olen nendega rääkides oma inglise keelega rahul,” lisas inglaste peatreener lõpetuseks.