Hulki sõnul leidis rassistlik intsident aset 29. novembril Venemaa meistriliiga 15. vooru mängus, kui Zeniit kohtus Saranski Mordoviaga.

"Ma läksin peakohtuniku (Aleksei Matjunin) juurde, et temaga rahulikult rääkida. Ma puudutasin teda, nagu ma alati teen, kui ma suhtlen. Ta pöördus minu poole ja teatas tähtsalt, et ma teda ei puutuks. Ma küsisin rahulikult edasi, aga tema muutus närviliseks. Siis ma küsisin: "Kas sa oled rassist?". Ta vastas: "Sa ei meeldi mulle ja mulle ei meeldi mustad"," meenutas Hulk juhtunut Reutersile.

Matjunin oli sellisest süüdistusest väga üllatunud. "Ma ei usu, et Hulk midagi sellist ütles. Me mõlemad teame, et seda ei juhtunud. Ka kaasmängijad on selle tunnistajateks," kinnitas kohtunik Venemaa ajakirjanikele ja lisas: "Rassisimis süüdistamine on väga tõsine asi. Tegemist on kuriteoga, mille tõestamiseks on vaja tõendeid."

28-aastane Hulk on Venemaa meistriliiga enim tasustatud jalgpallur, teenides hooaja eest netopalgana 7 miljonit eurot. Brasiilia koondises on ta löönud 41 mänguga kokku 9 väravat.