Beckenbauer tunnistas, et oli šokeeritud nähes inglaste mängu augustis Wembley staadionil sakslaste vastu, teatab BBC Sport.

“Meie vastas oli justkui kooli võistkond. Nad ei rääkinud ega toetanud mängu ajal üksteist,” sõnas Beckenbauer. “See oli suurim üllatus minu jaoks. Selles võistkonnas ei ole meeskonnatunnet ega hinge.”

Saksamaa jalgpallilegendi sõnul oli Inglismaa rahvuskoondis, kelle vastu tema omal ajal mängis, hoopis teistsugune. “Esmakordselt mängisin inglastega 1965. aastal, siis aasta hiljem MM-finaalis. Inglaste võistkonnas oli alati eriline meeskonnavaim,” lisas sakslane.

Inglaste praeguse peatreeneri Steve McClareni asetäitja Terry Venables ei olnud Beckenbaueri kriitikaga nõus. ”Vahest ta vaatas mingit muud mängu, mida mina pole näinud. Meie mängijad on hiilgavad ja nad moodustavad meeskonna.”

Aastatel 1990-1993 inglasi juhendanud Graham Taylori sõnul on aga Beckenbaueril õigus. “Meil pole hetkel sellist kõvahäälset liidrit nagu omal ajal Tony Adams, Stuart Pearce või Paul Gascoigne. Sellest tunneme hetkel kõige rohkem puudust.”