Hoeness tunnistas, et kasutas 18,5 miljoni euro ulatuses maksude vältimiseks salajast kontot Šveitsi pangas.

Hoeness vabandas istungi alguses kohtu ees ja palus enda suhtes leebemat kohtlemist. Riigiprokurör Archim von Engel luges ette süüdistuse, mille kohaselt hiilis ta aastatel 2003-2009 kõrvale 3,5 miljonist eurost maksudest, mille ta pidanuks tasuma 33,5 miljoni euro suuruse varjatud sissetuleku pealt.

62-aastane Hoeness võib vangi minna viieks kuni kümneks aastaks, kui ta mõistetakse süüdi kasvõi ühe miljoni euro suuruses maksupettuses.

"Mul on hea meel, et see on kõik lõpuks avalik. Kahetsen tehtut südamest. Teen kõik, et selle õnnetu peatüki oma elus seljataha jätta," vahendab Daily Mail Hoenessi kohtus öeldut.

Mängijana 1974. aastal Lääne-Saksamaa koondisega maailmameistriks tulnud Hoeness loodab, et aus ülestunnistus päästab ta vanglakaristusest. Küsimus on nüüd lihtsalt selles, kas ta rääkis võimudele oma Šveitsi panga kontost ja tegelikust summast piisavalt vara või mitte.

Hoeness ütles kohtule, et kasutas salajast kontot 2001.-2010. aastani rohkem kui 50 000 spekulatiivse ülekande tegemiseks finantsturgudel nagu välisvaluuta ja derivatiividega hangeldamine. Veel lisas ta, et kaotas nende tehingutega miljon eurot.

"See oli mulle algusest peale selge, et see konto on vaid hasartmängudeks. See oli puhas adrenaliin. Ma kaotasin selle üle kontrolli. Kõik oli lõpuks paras segadus," ütles ta.

Täna alanud kohtuistung on planeeritud kestma neli päeva.