Barcelona kodustaadioni Camp Nou ümbruses hakkasid juba matši eel pihta meeleavaldused, kus kohalikud inimesed Kataloonia iseseisvuse eest seisid. Õhtu käigus muutus aga meeleavaldus vägivaldseks, kui tekkis konflikt politsei ja kohalike vahel.

Portaali Goal.com andmetel vahistasid kohalikud võimud üheksa inimest, kes politseinikke ründasid, visates neid kivide või klaaspudelitega ning pannes prügikaste põlema. 21 inimest sai ka vigastada. Juba kohtumise ajal anti staadionil viibinud fännidele teada, et matši järel tuleks teatud väljapääse vältida, sest osades kohtades on meeleavaldajad lõkke püsti pannud.

Ka kohtumise ajal viskasid fännid väljakule kollaseid palle, millel seisi kiri: "Hispaania, istu ja räägi." Matš sel hetkel ka korraks peatati.

"Mängu ajal oli tunda pinget ja märkasin, et kollaseid palle loobiti platsile," kirjeldas olukorda Barcelona loots Ernesto Valverde. "Midagi rohkemat aga (staadionil) ei juhtunud."

See ei olnud esimene kord tänavu, kui rahutused El Clasicot mõjutasid. Teatavasti pidi eilne kohtumine toimuma tegelikult ligi kaks kuud tagasi, 26. oktoobril. Matš jäeti aga ära Barcelonas toimunud rahutuste tõttu. Nimelt vahistasid Hispaania võimud oktoobri keskel Kataloonias üheksa iseseisvuslaste juhti. Selle tagajärjel vallandusid Barcelona ja teiste Kataloonia linnade tänavatel meeleavaldused, mis kulmineerusid politseinike ja kohalike vahelise konfliktiga.

Barcelona ja Madridi Real leppisid eilses matšis väravateta viiki.