Värske aruande kohaselt on Huawei testinud näotuvastustarkvara, mis võiks Hiina politseil aidata uiguure tuvastada. Huawei on siiani kõik vastavad süüdistused ümber lükanud.

Griezmanni otsuse kohta sponsorleping lõpetada ütles Hiina suurfirma, et see on "kahetsusväärne".

Hiina valitsus on erinevate raportide kohaselt vahistanud Xinjiangi provintsis juba miljon uiguuri moslemit ja saatnud nad "ümberõppe laagritesse".

"Pärast tugevaid kahtlustusi, mille kohaselt on Huawei töötanud välja näotuvastustarkvara uiguuride avastamiseks, lõpetan koheselt oma koostöölepingu selle ettevõttega," teatas Griezmann sotsiaalmeedia vahendusel.

Prantsuse koondislane tegi Huaweiga koostööd alates 2017. aastast.

Lisame Huawei ametliku teate: "Huawei CBG kahetseb Antoine Griezmanni otsust lõpetada meid aastaid sidunud partnerlus. Austame Antoine Griezmanni otsust ja suhtume olukorda väga tõsiselt. Selgituseks: me ei arenda etniliste rühmade valdkonnas algoritme, näotuvastuse rakendusi ega lahendusi. Huawei töötab tehisintellekti valdkonnas välja rahvusvahelistel standarditel põhinevaid üldotstarbelisi tehnoloogiaid. Huawei ei ole seotud teenuserakenduste kihiga, mis määratleb üldotstarbelise tehnoloogia kasutamist. Meie tooted ja lahendused vastavad asjakohastele tööstusharu standarditele ja juriidilistele nõuetele. Huawei järgib täielikult ja rangelt ÜRO äritegevuse ja inimõiguste suuniseid ning järgib 170 riigi seadusi, kus ta tegutseb."