Enne viimast vooru on endale A-alagrupis edasipääsu kindlustanud Londoni Chelsea, kellel on 10 punkti ja kes mängib täna kodus Sofia Levskiga. Bremenil on enne tänast 10 ja Barcelonal 8 punkti.

Barcelona peatreener Frank Rijkaard on enne tänaõhtust üliolulist mängu teatanud, et pole kordagi mõelnud sellele, et tema juhendatav meeskond ei pääse edasi. “Ma ei ole valmis mõtlema sellele, et me täna ei võida. Me peame võitma, see on ainus võimalus, ja seetõttu läheme täna väljakule ja asume ründama,” sõnas Rijkaard.

Bremeni Werder võitis nädalavahetusel koduliigas Berliini Hertha 3:1 ja tõusis Saksamaal liidriks. Barcelona piirdus laupäeval Levante vastu 1:1 viigiga, ent jätkab siiski Hispaanias esikohal.

Rijkaard andis kohtumises Levantega oma põhimängijale Ronaldinhole puhkust. “Ta naaseb täna väljakule, kuid ta ei pea midagi tõestama. Vastutus on kõigil mängijatel, mitte vaid Ronaldinhol. Kui terve meeskond mängib hästi, saavad ka üksikmängijad parema võimaluse säramiseks,” teatas Barcelona juhendaja.

Bremeni peatreener Thomas Schaaf sõnas enne mängu, et 10 punktiga alagrupis kolmandaks jääda ja edasisest konkurentsist välja langeda oleks meeskonnale väga valus. “Kui me pääseme aga edasi, on see hiilgav saavutus. Alagruppide loosimise järel arvasid kõik, et edasi saavad Chelsea ja Barcelona.”

“Me ei tunne mingit aukartust tänase mängu eel, samas me austame oma vastast. Loodetavasti saavad meie mängijad tänasest erilisest atmosfäärist inspiratsiooni ja võitlevad välja koha 16 parema hulka,” lisas Schaaf.

Meeskondade võimalikud koosseisud (uefa.com andmetel):
Barcelona: Víctor Valdés; Gianluca Zambrotta, Carles Puyol, Rafael Márquez, Giovanni van Bronckhorst; Edmílson, Xavi Hernández, Deco; Ludovic Giuly, Ronaldinho, Eidur Gudjohnsen.
Bremen: Tim Wiese; Clemens Fritz, Per Mertesacker, Naldo, Pierre Wome; Tim Borowski, Torsten Frings, Diego, Daniel Jensen; Aaron Hunt, Miroslav Klose.

Meistrite Liiga, 5. detsember:
A Barcelona — Bremen
A Chelsea — Levski
B Sporting — Spartak Moskva
B Bayern — Internazionale
C Galatasaray — Liverpool
C PSV — Bordeaux
D Olympiakos — Šahtar
D Roma — Valencia