Penalti vääriline intsident leidis aset kohtumise 16. minutil, kui Dominik Kohr tõmbas trahvikastis maha Frankfurti ründaja Vaclav Kadleci. Kohtunik Manuel Grafe vabandas hiljem Frankfurti treeneri Thomas Schaafi ees ning selgitas juhtunu tagamaid.

Grafel ja joonekohtunikul jäi viga kahe silma vahele, kuid neljandal kohtunikul oli olukorrale hea ülevaade. Ta üritas veast Grafet teavitada, kuid avastas, et tema kõrvaklapikomplekt on lakanud töötamast.

"See tuleb meil kohtunike seas arutlusele, kuna midagi sellist pole me varem kogenud," ütles Bundesliga kohtunike komitee liige Hellmut Krug Sky telekanalile.

Pühapäeval oli veel õhus võimalus, et Frankfurt esitab tulemuse kohta protesti, kuid esmaspäeval kinnitati, et seda siiski ei tehta. Augsburg võitis kohtumise 49. minuti väravast 1:0.

"See oli kohtuniku otsus, mille vastu ei saa midagi teha. Juba jalgpalli algusaegadest peale pole saanud," ütles klubi esimees Heribert Bruchhagen. "Ma pole kunagi selgemat penaltit näinud. See oli kahtlemata tähtis otsus, kuna see oleks tähendanud mitte ainult penaltit meile, vaid ka punast kaarti Augsburgi mängijale. Kuid on nagu on. Selliseid asju juhtub."