„Viking ostab Kotenko!” kuulutasid eile Stavangeri piirkonna ajalehed.

„Ta jättis meile hea mulje. Nüüd räägime läbi nii tema kui ka tema endise klubi Sandnes Ulfiga,” teatas klubi spordidirektor Egil Østenstad Stavangeri Aftenbladetile ning avaldas arvamust, et asja korda ajamiseks ei kulu just palju aega — sisuliselt oli Kotenko enese ja mullusel hooajal Norra esiliigast välja langenud Sandnes Ulfi nõusolek neil käes juba enne treeninglaagrit.

Ka Kotenko pole oma soovist saladust teinud ning on nii klubi juhtidele kui ka Norra meediale kinnitanud, et tahab Vikingi mängijaks saada. Eesti Päevalehele Kotenko aga eile palju öelda ei saanud.

„Ma ei saa täna rääkida,” lausus puurivaht põiklevalt. „Võib-olla homme saan rohkem öelda.”

Myhrele uus konkurent

Võitlus Vikingi põhiväravavahi koha pärast läheb Kotenkol aga keeruliseks — tema meeskonnakaaslane on Thomas Myhre, üks Norra kuulsamaid ja armastatumaid väravavahte, kes on viimasel ajal küll tõsiselt vigastuste käes vaevelnud. Mäletatavasti on Myhre konkurentsi pakkunud veel teiselegi Eesti väravavahile — Mart Poomiga koos män­gis norralane Sunderlandis. Möödunud hooajal hankis Vi­king Myhre kõrvale Aacheni Alemanniast 26-aastase sakslase Kristian Nichti.

Stavangeri Viking on kaheksakordne Norra meister, kuigi viimase tiitli võitmisest 1991. aastal on möödas juba ligi paarkümmend aastat. 2007. aastal teenisid viikingid pronksmedali.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes