Kameruuni mängumehe lahkumisest on räägitud juba pikalt. Nüüd sai üleminek lõpuks teoks, kui Arsenal ja Barcelona tehingu osas kokkuleppeni jõudsid. Songi väärtuseks kujunes 19 miljonit eurot. Barcelonas mängib poolkaitsja lepingu alusel viis järgmist aastat.

Lähipäevil lendab Song Hispaaniasse ja arutab klubiga läbi tehingu personaalsed üksikasjad. Samuti peab ta läbima veel tervisekontrolli.

Songist sai möödunud hooajal Arsenali üks olulisemaid mängumehi. Vastaste mängu lõhkuva mehe kohta oskab kameruunlane ka suurepäraselt sööta, seega Barcelona mängustiiliga peaks ta sobima. Praegu on Barcelonas samal positsioonil kindlalt algkoosseisus mänginud Sergio Busquets.

Viimase viie aasta jooksul on Song juba kolmas mees, kes Arsenalist Barcelonasse läinud. Varem olid seda teinud meeskonna kaptenid Thierry Henry ja Cesc Fabregas.

Kuulujuttude kohaselt plaanib Arsenal soetada Songi asenduseks Madridi Reali rivistuses eelmisel hooajal Hispaania meistriks tulnud Nuri Sahini, kes Realis oli küll varumees, aga aasta varem aitas põhitegijana Bundesliga võiduni Dortmundi Borussia.

Arsenal alustas Inglise meistriliigat eile 0:0 viigiga Sunderlandi vastu. Barcelona peab esimese mängu La Ligas täna õhtul, kui kohtutakse Real Sociedadiga.